Kutyával Ferencvárosban

2024-ben is folytatódik a Tréner a futtatóban program, Ferencváros Önkormányzatának köszönhetően, a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület szervezésében ingyenes oktatáson vehetnek részt a kerületi gazdik.

2023. november-decemberében 3 csoport már elvégezte a 4 alkalmas mini tanfolyamokat, ahol a résztvevők segítséget kaptak alapengedelmességi kérdésekben, viselkedés problémák kezeléséhez és megelőzéséhez.

Szintén a ZöldEb Egyesület szervezésében január folyamán is elérhetőek lesznek ingyenes online előadások a következő témákban: 2024. 01. 18. 19:00 – Elsősegély gazdiknak, avagy mit tehetünk, amíg elérünk az állatorvoshoz? Előadó: Dr. Szekeres Erzsébet állatorvos 2024. 01. 25. 19:00 – A házi főtt étrend alapjai kutyáknak Előadó: Sike Bogi kutyadietetikus Leendő gazdiknak is elérhető segítség a fajtaválasztáshoz, elérhetővé vált a 2023-ban megvalósult fajtabemutató kerekasztal-beszélgetések felvétele.

Az előadás-sorozat legfőbb célja az egyes fajtacsoportok, illetve kutyafajták megismertetése, az előadások során az egyes kutyafajták szakértői és ismerői folytatnak érdekes, edukatív eszmecserét hónapról hónapra, amely idén is folytatódni fog. A fajtabemutatókhoz illetve az online előadásokhoz a linkek elérhetőek a ZöldEb Ferencváros Facebook oldalán.

A kerületi kutyás közösséghez a Kilencedik kerületben kutyázunk Facebook csoportban lehet csatlakozni. Ezeken kívül érdemes az Önkormányzat újonnan indult Kerületi élet blogját is követni, ahol szintén rendszeresen sorra fognak kerülni kutyás témák, információk is.

Top