KEF9

A Ferencvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) Budapest Főváros IX. kerületének együttműködési rendszere, a legális és illegális drogokkal (kábítószerekkel) összefüggő problémák megelőzésének, valamint szakszerű holisztikus, mentálhigiénés szemléletű kezelésének legfontosabb fóruma. A KEF igyekszik összhangot teremteni a mentálhiginével, drogprevencióval foglalkozó, ill. a kábítószer- és szenvedély-problémákat kezelő szervezetek, intézmények munkájában, és ezzel összefüggésben a különböző szakmai és módszertani szemléletmódok harmonizálására törekszik. A KEF prevenciós szemlélete az egészség megőrzésére, egészségtudatos magatartás kialakítása, a negatív minták elutasítására, a már kialakult kábítószer-fogyasztás ártalmainak csökkentésére, további súlyosbodásának megelőzésére irányul. Az elmúlt években többször ülésezett.

  • 2023. november 29. 

Helyszín: Mester Galéria

Meghívott előadó:  Szendrey Gitta drámainstruktor, egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta A traumák feldolgozása művészeti eszközökkel.

  • 2023. február 2. 

Helyszín: Ferencvárosi Tanoda 

Meghívott előadó:  Dr. Makra Mihály a Szent László kórház főorvosa, Európai Prevenciós és Terápiás Medicina Alapítvány kurátora.

  • 2022. szeptember 21.

Helyszín: Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal II. emelet nagyterem. 

Meghívott előadók: 

Dr. Felvinczi Katalin egyetemi tanár ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar munkatársa az egészségmegőrzés és drogprevenció aktualitásairól beszél „Minőségi törekvések a prevencióban” címmel. 

Pásztor Evelin egészségfejlesztési koordinátor a FESZ testi-lelki egészségvédelemben végzett aktuális tevékenységeit mutatta be.

Dávid Ferenc a Kék pont Alapítvány részéről a Józanság háza kutatást ismerhettük meg.

  • 2021. szeptember 24.

BKEF átalakító ülése.

Helyszín: Városháza díszterem

Bemutatkoztak a kerületek és civil szervezetek és beszámoltak az általuk tapasztalt droghelyzet állapotáról. A későbbiekben meghatározták a BKEF fő céljait  és feladatait.

  • 2020. március 30.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési központ

Meghívott előadók: 

Galló Ramóna szociális munkás, addiktiológiai konzultáns – Tiszta jövőért Alapítvány: “Önkéntes munka egy party közepén?” – party service ártalomcsökkentő szolgáltatás bemutatása

Kovács Csaba szakmai vezető – Félúton Alapítvány: Megelőző-felvilágosító szolgáltatás – elterelés

  • 2020. február 17.

Helyszín: Itt és Most közösségi Tér

Meghívott előadók:

Békési Tímea addiktológiai konzultáns, gyászcsoport vezető. Előadás címe: Veszteség feldolgozás, mint védőfaktor a függőségek kialakulásában.

Dr. Kun Bernadett pszichológus, egyetemi adjunktus ELTE PPK. Előadás címe: Viselkedési addikciók (számítógépes játékok, szerencsejáték, munka).

  • 2020. január 20.

Helyszín: Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány

Meghívott előadó: Lencse Menyhért Kék Pont Alapítvány felépülés központvezető és  Tóth Zsóka alacsonyküszöbű koordinátor: Kezelés – ellátás – felépülés

Top