Februári kutyás hírek

2024-ben is folytatódik a Tréner a futtatóban program, Ferencváros Önkormányzatának köszönhetően, a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület szervezésében ingyenes oktatáson vehetnek részt a kerületi gazdik.

2023. november-decemberében 3 csoport már elvégezte a 4 alkalmas mini tanfolyamokat, ahol a résztvevők segítséget kaptak alapengedelmességi kérdésekben, viselkedés problémák kezeléséhez és megelőzéséhez. Jelenleg két csoport képzése zajlik, az utolsó csoport várhatóan március 2-án indul a Haller parkban található futtatóban, helyek még korlátozott számban elérhetőek, jelentkezni a tf9.zoldeb.hu oldalon lehet.

Fajtabemutató kerekasztal-beszélgetések

 Leendő gazdiknak is elérhető segítség a fajtaválasztáshoz, elérhetővé vált a 2023-ban megvalósult fajtabemutató kerekasztal-beszélgetések felvétele. Az előadás-sorozat legfőbb célja az egyes fajtacsoportok, illetve kutyafajták megismertetése, az előadások során az egyes kutyafajták szakértői és ismerői folytatnak érdekes, edukatív eszmecserét hónapról hónapra, amely idén is folytatódni fog, februárban a bull típusú terrierek, márciusban a yorkshire terrierek kerülnek sorra.

A fajtabemutatókhoz illetve az online előadásokhoz a linkek elérhetőek a ZöldEb Ferencváros Facebook oldalán.

A kerületi kutyás közösséghez a Kilencedik kerületben kutyázunk Facebook csoportban lehet csatlakozni.

Ezeken kívül érdemes az Önkormányzat újonnan indult Kerületi élet blogját is követni, ahol szintén rendszeresen sorra fognak kerülni kutyás témák, információk is.

 

 

Top