VESZÉLYES HULLADÉK HÍREK!

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) 53/A.§-a alapján 2023.július 01. napjától új állami hulladékgazdálkodási rendszer lépett életbe, melynek értelmében a magyarországi településeken az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására létrehozott MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. végzi és koordinálja a koncesszió hatálya alá vont hulladékok gyűjtését, szállítását, kezelésre történő átadását és számlázását. 2023. július 01. napjától az állami hulladékgazdálkodási közfeladat körébe eső hulladékkezelésre történő átadása a Ht. 2.§ (1) bekezdésének 26b-c; valamint 27b. pontjai, továbbá az 53/A.§ (4a) bekezdése alapján a koncessziós társaság feladata és kötelezettsége.

Fentiek miatt sajnos az eddig a gyűjtéseket lebonyolító cég nem tudta a korábbi feltételeknek megfelelően vállalni a feladatot ezért fel kellett velük bontanunk a megállapodást, de folyamatosan dolgozunk egy új együttműködés kialakításán.
Ameddig nem találtuk meg a megfelelő vállalkozást, addig a következő helyszíneken tudják leadni a háztartási veszélyes-hulladékot.
(Kérjük figyelmesen olvassák el a mellékelt linkek alatt megjelenő információkat is!)
Olajgyűjtő helyeket gyűjtő oldal: https://tinyurl.com/mr2cyz9y
Szíves türelmüket kérjük amíg megtaláljuk a minden általunk támasztott feltételnek megfelelő vállalkozást.

 

A különböző veszélyes hulladékok leadási helyeiért kattintson ide.

 

 

Top