Újabb díjat kaptunk a COVID alatti önkéntesprogramért

Az Önkéntes Központ Alapítvány elismerése után Ferencváros a Településfejlesztési Szövetségtől is díjat kapott “Önkéntesség és Civil társadalom” kategóriában. A díjat Döme Zsuzsanna alpolgármester vette át.

 

A Szövetség így méltatta önkéntesprogramunkat:

 

“Az élet időről-időre nehézségek elé állít bennünket. A kérdés az, hogyan tudunk adaptálódni a megváltozott körülményekhez és létre tudunk-e hozni valami szépet, valami jót a ránk zúduló problémából.

Ezzel a kérdéssel szembesültünk mindannyian a világméretű COVID járvány idején úgy egyéni, mint települési szinten. Ferencváros Önkormányzata a nehézségből lehetőséget kovácsolt. A koronavírus-járvány első hulláma alatt az önkormányzat gyors reagálással elkezdte megszervezni a kerület önkénteseinek sokoldalú munkáját.

A zsűri az önkéntesprogram kapcsán a következő erényeket ismerte el:

  • A számos különböző tevékenységnek köszönhetően komplex program valósult meg, amely változatos területeken jelentett segítséget a kerületi lakosoknak.
  • A program igyekezett magánadományokat is becsatornázni az önkormányzati források mellé, ezzel is tovább erősítve a civil szerepvállalást.
  • A program figyelembe vette a rászorultsági szempontokat is.
  • Az első hullám alatt hiánycikknek számító maszkok elkészítése és szétosztása is helyet kapott a program során.
  • A nyújtott mentálhigiénés és oktatási segítség olyan területeken segített, amely kiemelt problémát jelentett a lakosoknak.

Vannak olyan kihívások, amelyek összekovácsolnak bennünket és az erős kötelékek a baj elmúltával is velünk maradnak. E kötelékek további erősítésének érdekében a zsűri Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata részére „Önkéntesség és civil társadalom” elismerést adományozott.”

 

 

CSATLAKOZZON FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ!

 

Top