Szóljon bele a Bakáts tér átalakításába!

Elkezdjük a megújult Bakáts tér közösségi tervezését, és július 6-tól indul a forgalmi tesztüzem is.

 

————————————————————

 

2016-ban a Ferencvárosi Önkormányzat 250 millió forintot nyert a Bakáts tér és környéke felújítására. Az előző vezetés és testület a templom elé térkövet és szökőkutat tervezett. A lakosok már tavaly októberben jelezték Baranyi Krisztina polgámesternek, hogy inkább több zöldet szeretnének.

 

A képviselő-testület többségének döntése nyomán ezt a természetes igényt szeretné segíteni az önkormányzat a közösségi tervezéssel. A lakosok dönthetnek arról, hogy milyen funkciója legyen a megújuló térnek!

 

A tér – a Bakáts utcával együtt – most forgalomcsillapított területté válhat, megújult zöldfelülettel, burkolatokkal és utcaburkolattal. Az önkormányzat szeretné a már korábban elkészült terveket megismertetni a kerületiekkel, egyben a véleményüket is kéri a terv egyes részei kapcsán.

 

IDE KATTINTVA olvashat további részleteket, és ITT TÖLTHETI KI a kérdőívet az interaktív térképpel együtt. Az űrlapot nyomtatott formában is eljuttatjuk a belső-ferencvárosiakhoz.

 

————————————————————

 

Annak érdekében, hogy a jövőre zajló Bakáts tér-felújítás után életbe lépő forgalmi rendet megszokják a helyiek, július 6. reggel 8-tól augusztus 31-ig új, ideiglenes forgalmi rend lép életbe a kerület „fő” terén.

 

Az autóforgalom a jövőben a tér két hosszabbik oldalára korlátozódik, vagyis a téren – amely kettévágja a Ráday utcát – nem lehet keresztülhajtani. Kocsival két módon lehet majd áthaladni a Bakáts tér mellett:

 

  • Egyrészt a Ráday utcán a Kálvin tér felől érkezve. Ekkor az autós a térre beérve csakis balra kanyarodhat, és a templom mellett továbbhaladva megint csak balra kanyarodva, a Knézich utcán hagyhatja maga mögött a teret, a Hőgyes Endre utcán az Üllői út irányába.

 

  • Másrészt a Ráday utca másik felén a Boráros tér felől közeledve, a térre beérve csakis jobbra lehet kanyarodni, majd a templom mellett végighajtva ismét csak jobbra kanyarodva, a Tompa utcán lehet a Ferenc körutat elérni.

 

A Bakáts utca zsákutca lesz ezentúl, és innen nem lehet majd behajtani a térre. Mivel a tér két oldalán nem lesz autós forgalom, a csak átmenő célú forgalom jelentősen csökkeni fog. A gyalogosoknak átadott, lezárt Bakáts teret programokkal töltjük meg.

 

 

Top