Sulikezdés Ferencvárosban!

A szeptember eleji becsengetés sok örömmel és várakozással tölti el az iskolás korú gyermekeket, a szülőket viszont sokszor nehéz helyzetbe hozza az ezzel járó végeláthatatlan többletkiadás. Az alábbiakban összegyűjtöttük, milyen eseti vagy rendszeres támogatásokat nyújt Ferencváros Önkormányzata a nehezebb helyzetből induló ferencvárosi családoknak.

Az önkormányzat gyermeknevelési támogatásként két fajta támogatást nyújt a gyermekét egyedül nevelő, a kettő-, vagy többgyermekes, illetve a tartósan beteg gyermeket nevelő családok számára kiadásaik mérséklésére.
        –Az egyik támogatás egy év időtartamra kerül megállapításra havi 5000,- forint összegben gyermekenként. szociális alapon.
        –A másik támogatás egy egyszeri (gyermekenként) 15.000 forintos összeg, kifejezetten az iskolakezdéssel járó kiadásokra.
A támogatást augusztus 1 és október 31. között lehet igényelni.
Az idei tanév elején is biztosítunk tanszercsomagot a ferencvárosi iskolákba járó 1-8 osztályos tanulók részére, az intézmények adatszolgáltatása alapján. A tanszercsomag tartalma évfolyamonként változó, de az alábbiakat tartalmazza: füzetek és egyéb tanszerek. (grafitceruza, színes ceruza, ecsetkészlet, vonalzó, toll, radír, számológép, körző, szögmérő, órarend, tornazsák, stb.)
60.000 forinttal támogatjuk a B kategóriás vezetői engedély megszerzését az érettségi vizsga letételéig, a szociálisan rászoruló kérelmezők részére évente maximum 12.000 forint internet-használati támogatást nyújtunk, illetve a szociálisan rászoruló kérelmezők igényelhetnek Budapest-bérlet támogatást is.
A különböző szociális ellátások igénylőlapjaihoz kattintson az alábbi linkre: https://shorturl.at/gntHJ
Top