Önkéntesek ültettek az Üllői úton
Döme Zsuzsanna alpolgármester kezdeményezésére a IX. és a VIII. kerület Önkormányzata szombaton közös virágültetést tartott az Üllői út két oldalán, a Corvin negyed és a Nagyvárad tér között, mivel az ott található utcai virágtartókban évek óta szinte nem is volt növény.

 

Az ültetésre és a kiskertek gondozására lakóközösségek, a helyi üzlettulajdonosok, civil szervezetek és pártok is jelentkezhettek. Eszközöket és virágmagot az önkormányzat biztosított, de volt, aki saját növényt ültetett.

 

Segítettek: a FESZOFE Nonprofit Kft. földdel, a Boróka 98 Kft. vízzel, a FŐKERT Nonprofit Zrt.szakmai tanácsokkal, a Cargonomia eszközszállításban, zenét biztosított a Vibee Budapest.

 

Szervezetek, akik ültettek: a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete, a 10 millió fa – IX. Kerület, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, a Kettőspont / színház & spirituális ügynökség, a Ferencvárosi Tanoda, a MiraDoor, a Magyar Vöröskeresztés a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

 

Számos virágkazettában már van növény, de nincs még örökbefogadója. Ha locsolná a virágokat heti egyszer, kérjük, írjon a barna.renata@ferencvaros.hu mail-címre.

 

Fotók: Mészáros Gábor

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

Top