Nem lehet fizetős parkolás az egész József Attila-lakótelepen
 

A parkolás a József Attila-lakótelep teljes területén a Képviselő-testület szándéka ellenére nem válhat díjfizetőssé.

Egy miniszteri rendelet értelmében ugyanis csak ott lehet fizetős parkolást bevezetni, ahol – más előírások mellett – az autók 20%-a 2 óránál rövidebb ideig parkol egy-egy helyen. Ennek a feltételnek az előírt szakértői felmérés alapján a terület nem felel meg.

Annak érdekében, hogy a lakótelepen élők számára komoly nehézséget okozó parkolási gondokon ennek ellenére enyhítsen, a Képviselő-testület több döntést is hozott.

⚫️ Július második felétől ingyenes lesz a jelenleg kihasználatlan Üllői út menti P + R parkoló. Ez a lakótelep belső utcáinál jobb lehetőséget biztosít a nem ott élők számára.
⚫️ Új forgalomtechnika készül lakótelep várakozási övezetbe nem tartozó területén, hogy az aszfaltfelület növekedése nélkül – halszálkás parkolással, egyírányúsítással – több autó tudjon várakozni.
⚫️ A parkolást üzemeltető FEV IX. Zrt. a Fővárosi Önkormányzattal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal további megoldásokat is keres, amelyekkel a jogszabályok keretein belül a helyben állandó lakcímmel rendelkezőket előnyben lehet részesíteni a parkoláskor. Ha erre nem lesz lehetőség, akkor a FEV IX. a József Attila-lakótelep teljes területére egységes parkolási rend kialakítására tesz javaslatot.
Top