Közvélemény-kutatási eredmények

A ferencvárosiak csaknem kétharmada szerint a kerületben általában jó irányba mennek a dolgok és relatív többségük Budapestről is ezt gondolja – derül ki abból a reprezentatív közvélemény-kutatásból, amit a IX. kerületi Önkormányzat megbízásából a Medián készített 2021 első heteiben.

 

A kerületben élők elsöprő többsége elégedett az Önkormányzat járványügyi védekezésével, és még ennél is nagyobb arányban támogatják a 2020-ban hozott legfontosabb intézkedéseket. A legtöbben a családon belüli erőszak áldozatainak kijelölt védett lakások programja mögött állnak (91 %). Baranyi Krisztina és az ellenzéki többségű képviselő-testület megválasztása óta nincsen olyan terület, amely a kerületiek többsége szerint romlott volna, a legtöbben a játszóterek, parkok állapotában látnak javulást.

 

További javulást leginkább a helyi egészségügyben szeretnének látni, amely mellett más-más szolgáltatásokat szeretnének erősíteni a kerület különböző részein. Belső-Ferencvárosban a parkolás, Középső-Ferencvárosban a bérlakások számának növelése, míg a József Attila-lakótelepen a közbiztonság a második legsürgetőbb probléma.

 

Kerületi közügyekről a legtöbben a 9 Magazinból (korábban Ferencváros újság) tájékozódnak, ötből négy ferencvárosi rendszeresen vagy alkalmanként olvassa a lapot. Kétharmaduk hallott az épülő Ferencvárosi Zöld Parkról és benne az Atlétikai Stadionról, hatvan százalékuk pedig az Önkormányzat és a Kormány vonatkozó megállapodásáról is értesült. Éppen háromnegyedük támogatja a beruházást, de minden második ferencvárosi csak akkor, ha a megállapodásban foglalt egyéb fejlesztések is teljesülnek.

 

A ferencvárosiak közel kétharmada válaszolt úgy, hogy a kerületet érő folyamatos elvonásokkal a kormány kifejezetten az ellenzéki önkormányzatokat akarja büntetni.

 

A továbbiakban ismertetett eredmények végén az is kiderül, hogy a megkérdezettek milyen osztályzatokkal értékelik az ország, a főváros és a kerület vezetőit, országgyűlési képviselőiket és a helyi Képviselő-testületet, valamint, hogy melyik pártlistára szavaznának, ha most vasárnap Országgyűlési Választást tartanának. (Utóbbi kérdésben az ellenzéki pártok még önállóan szerepelnek, mert a kutatást még a közös választási lista bejelentése előtt rendelte meg az önkormányzat. Az egyéb válaszok között viszont annyian nevezték meg az ellenzéki összefogást, hogy végül külön is bekerült.)

 

 

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

Top