Ingyenes rákszűrési lehetőség NŐKNEK és FÉRFIAKNAK a FESZ-ben!!

Ősszel nagy figyelmet szoktak kapni a különböző nőket és férfiakat érintő gyakori rosszindulatú daganatos betegségek megelőzését, korai felismerését szolgálató lehetőségek. Ennek keretében a szakrendelőben is ingyenes szűrővizsgálati lehetőségeket szervezünk!

Miért ilyen fontos erről beszélni?

Mind a nőket érintő méhnyakrák esetében, mind a férfiakat érintő prosztatarák igaz, hogy korai stádiumban még nem okoz tünetet, azonban ha már ekkor felderülésre kerül, a betegség szinte teljesen gyógyítható/jól kezelhető. Emiatt van ekkora jelentősége a rendszeres szűrővizsgálatnak.

Kiknek és mikor javasolt szűrővizsgálatra jelentkezni?

Évente célszerű minden nőnek nőgyógyászati vizsgálatra jelentkeznie, panaszok és tünetek jelentkezése nélkül is. Emellett 2003 óta minden 25-65 év közötti nőnek 3 évenként biztosított szervezett módon van lehetősége részt venni méhnyakrákszűrésen.

A prosztatarák szűrővizsgálata ajánlott minden 45 év feletti férfinak évente 1 alkalommal. Természetesen ennél fiatalabb férfiak is kérhetik a vizsgálatot, amennyiben szükségesnek érzik, például panaszok vagy családban előforduló prosztatarák miatt.

A vizsgálat mindkét esetben ingyenes, gyors (mindössze pár percig tart) és fájdalmatlan.

Kérjen időpontot még ma betegirányító kollégáinktól a +361-455-45-81-es telefonszámon!
További hasznos információk:
Top