Hűtlen kezelés miatt nyomozás indult a Feszofe Kft. volt vezetője ellen

Az Önkormányzat feljelentése nyomán jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult nyomozás a Feszofe Kft. volt vezetője ellen, akit 2020 nyarán bocsátott el a képviselő-testület.

 

Megalapozott a gyanú, hogy 32 millió 50 ezer forint kárt okozott a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató És Ellátó Nonprofit Kft. egykori igazgatója az előző városvezetési ciklusban. Az Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés ellenére 2014 és 2018 között rendszeresen külsős cégekkel végeztetett el olyan munkákat, amelyeket a Feszofe saját személyi és eszközállományával is megcsinálhatott volna.

 

Ebben az időszakban a Kft. tereprendezési, hulladék- és sitt-elszállítási, valamint lomtalanítási feladatokra írt ki meghívásos pályázatokat. Annak ellenére, hogy rendes gazdálkodás mellett a Feszofe a saját erőforrásaival is elvégezhette volna a munkákat, 2014 és 2018 között rendszeresen ugyanazt a három céget hívták meg a pályázatokra. A cégek között ráadásul személyi összefonódás is megfigyelhető.

 

Ezeknek a cégeknek a Feszoféval ellentétben viszont nem is volt meg a feladatok elvégzésére alkalmas személyi állománya és eszközparkja, így alvállalkozóknak adták tovább a munkát.

 

Emellett a Feszofe több esetben a beszerzési szabályokat is megsértette a vizsgált időszakban. 2014-ben a három ajánlattevőből az egyik cég már nem is létezett. Mivel meghívásos beszerzés esetén legalább három pályázónak kell jelentkeznie, a beszerzés eredményét érvénytelennek kellett volna nyilvánítani. Ez nem történt meg. 2018-ban pedig három ajánlatból kettőt ugyanaz a cég adott be, így a fenti okokból ezt is érvénytelennek kellett volna tekinteni.

 

A rendőrség tehát bűncselekmény – ez esetben hűtlen kezelés – megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amely információink szerint még tart.

 

 

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

 

Top