Eddig havonta szerveztünk ingyenes utcai szűrést
Ebben az évben az Önkormányzat minden hónapban szervezett a lakosság részére ingyenes COVID-19 tesztelést.

 

Január 18-22. között két helyszínen (Bakáts tér, Ecseri úti metrómegálló) közel 1692 főt teszteltünk, ebből 7 személy tesztje lett pozitív, ami 0,41%.os fertőzöttséget jelent.

 

Február 8-12. között – a hideg időjárásra tekintettel – lényegesen kevesebben, 593-an jelentek meg a két helyszínen összesen. Ebből 22 fő volt pozitív, ami 3,7%-ot jelent. A pozitív esetek aránya tehát – a kevesebb teszt ellenére – lényegesen magasabb volt a januári értéknél.

 

Március 16-19. között két új helyszínen (a Ferenc téren, valamint a Lobogó és a Napfény utca sarkánál ) zajlott a tesztelés. A négy nap alatt összesen elvégzett 1339 tesztből 49 lett pozitív, ami szintén 3,7%-os arányt jelent. A pozitív tesztek aránya a hét második felében emelkedést mutatott.

 

Április 8-án és 9-én, 12-én, 14-én és 15-én folytattunk lakossági tesztelést a Bakáts téren. Az öt nap alatt összesen 619 főt teszteltünk, ebből 18 lett pozitív, ami 2,9%. A pozitív esetek egy része már oltott volt. Egyikük már túl volt a 2. oltás utáni védettség kialakulási idejének a határán is, ő tünetmentes pozitív volt.

 

Április 17-én és 18-án pedig a ferencvárosi iskolák pedagógusainak, alkalmazottainak, valamint 6 és 18 év közötti diákjainak szervezett az Önkormányzat tesztelést három helyszínen (Bakáts tér, Ferenc tér, Ecseri úti metrómegálló). Összesen 334 fő jelent meg. Ebből 4 fő tesztje lett pozitív, három felnőtté és egy tizenhat évesé. Ez 1,19% fertőzöttet jelent.

 

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

 

 

Top