FAKÖNYVTÁR – biciklivel
vissza

FAKÖNYVTÁR – biciklivel

A FAKÖNYVTÁR eredetijét Széphalomban a Kazinczy kertben láttam a park egyik csendes, pihenő részén.

A projekt valamennyi Ferencvárosi parkban kivitelezhető és elhelyezhető a parkokban
egy-egy elszáradó fának adna új és látványos, tartalmas funkciót.

A kiválasztott fára egy zárt és üveges szekrény van rögzítve, amelyben 2-3 sorban könyvek találhatóak. A fa mellett felállított táblán a “könyvtár” használatának módja lenne feltüntetve, ahogy az Széphalomban is látható.

A “könyvtár” tényleges használatára néhány kerti pad biztosítana lehetőséget, illetve a fiatalok számára egy telefonfeltöltésre alkalmas kerékpár beállításával lehetne az olvasás örömét aktív élménnyé tenni.
A projekt e nélkül is megvalósítható, de a dinamóval feltölthető telefon tenné egyedivé ezt a javaslatot, hiszen ez kapcsolná össze a XXI. század vívmányát az aktív testmozgással és a kultúrával

CÍMSZAVAK: FAKÖNYVTAR:ÜVEGES ZÁRHATÓ SZEKRÉNY, KÖNYVEK, KERTI PADOK, BICIKLI

Tervezett helye: Ferencvárosi parkok
Miért tartod fontosnak, hogy megvalósuljon?: Egyedi, mert olvasásra ösztönöz, aktív mozgással/séta, bicikli/összekapcsolható, a természetes környezetben használható, a gyerekek, fiatalok és az idősek körében egyaránt népszerű lehet.
Becsüld meg, hány kerületi lakost érint majd!: Tavasztól őszig naponta 4-5 kisgyereket, illetve a szülőket és felnőtteket.
Tervezett költségvetés: parkonként eszközökre: egy szekrény, egy tábla és egy használt kerékpár, könyvek kb. 2-300 000,- Ft +karbantartás
Az alábbiak közül melyik igaz a projekted fenntartására?: Folyamatos
Megvalósítás tervezett időpontja: 2023-04-01

Top