Választás

Tisztelt Választópolgárok!

 

>>>>>>>>>>> Horváth nemzetiségi időközi választással és a roma nemzetiségi önkormányzati képviselői mandátummal kapcsolatos információk ITT <<<<<<<<<<<<<

Magyarország Köztársasági Elnöke 2022. április 3. napjára (vasárnapra) tűzte ki az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választásának időpontját, valamint ugyanerre a napra országos népszavazás lebonyolítását.

Az a választópolgár, aki 2022. január 26-án a szavazóköri névjegyzékben szerepelt, az erről szóló értesítést 2022. február 11-ig kapta meg a Nemzeti Választási Irodától. Az a választópolgár, aki nem kapta meg az értesítőt, vagy azt nem találja, a IX. Kerületi Helyi Választási Irodától új értesítőt igényelhet. Azt a választópolgárt, aki 2022. január 26. után került a szavazóköri névjegyzékbe, a Helyi Választási Iroda értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Az értesítő tartalmazza annak a szavazókörnek a számát és címét, ahol a szavazás napján a választópolgár leadhatja szavazatát.

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgároknak névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek benyújtására van lehetősége. A kérelem benyújtható személyesen a magyarországi lakóhely vagy a lakcímkártyán szereplő bejelentett tartózkodási hely szerinti helyi választási irodánál, levélben kizárólag a lakóhely szerinti helyi választási irodánál, elektronikus azonosítást követően, valamint elektronikus azonosítás nélkül elektronikus úton.

A kérelem benyújtható a www.valasztas.hu oldalon, igényelhető nyomtatvány a helyi választási irodán is, személyes ügyintézés esetén a Budapest IX., Bakáts tér 1. szám alatt lévő Anyakönyvi Csoport dolgozóit kereshetik fel a hét munkanapjain 8.00 – 16.00 óráig.

Irodánknál névjegyzékkel kapcsolatos információk, értesítővel, átjelentkezéssel, külföldön történő szavazással, mozgóurnás szavazással kapcsolatos felvilágosítás a 06/1-215-1077/402-405,408 telefonszámon kérhető, valamint folyamatosan tájékozódhatnak a www.valasztas.hu oldalon.

Tájékoztatást kérni elektronikus úton is lehet a hvi-info@ferencvaros.hu levélcímen.

Baloghné dr. Nagy Edit

Budapest Főváros IX. Kerületi Helyi Választási Iroda vezetője

 

Budapest Főváros IX. Kerület Helyi Választási Iroda által biztosított választási kampány plakáthelyek Ferencváros területén!

Helyi választási Iroda elérhetőségei

Határozatok, hirdetmények

Választási térkép

Top