Kerületi fenntartású oktatási intézményeinkben szervezett tanulmányi és sport versenyek eredményei

Kerületi angol általános iskolai verseny – „Halloween”

Molnár Ferenc Általános Iskola lelkes tanára, Vaskó Viktória szervezésében került sor  a kerület angolt tanuló általános iskolásai részvételével a „Halloween” versenyre.
Az iskola könyvtára megtelt gyerekekkel, amit előzőleg nagyon ötletesen díszítettek fel a kollégák: töklámpások, mécsesek, és illatozó sütőtök várt bennünket.
A gyerekek két kategóriában versenyeztek, a 4.-5. osztályosok és a 6.-8. évfolyamosok más-más feladattal mérték össze tudásukat. Volt puzzle kirakás, mondat összeállítás, szövegértés, kvíz feladat. A versenyre a beugró egy plakát elkészítése és egy rövid kis jelenet előadása volt. Természetesen nem maradhatott el a múmia becsomagolása című feladat sem.
A gyerekek élvezték jelmezeiket, a jó hangulatot és vidáman oldották meg a feladatokat.
Jutalmul szintjüknek megfelelő szótárakat és könyveket kaptak az oklevelek mellé.

Eredmények:

Első kategória:  4.-5. évfolyam
CsapatPontHelyezés
Sz-Gy A. kicsi 146I.
Sz-Gy A. kicsi 244II.
Molnár kicsi43III.

 

Második kategória 6.-8. évfolyam
CsapatPontHelyezés
Sz-Gy A. nagy 220I.
Telepy nagy18II.
Sz-Gy A. nagy 117III.

Bolyai Matematika Csapatverseny Dél-Pesti Területi fordulójának 2011/2012. tanévi eredménye

II. helyezésKőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola 6. b osztályos csapata (Madai Benjámin, Papp Bence, Galántai Imre)felkészítő tanáruk: Andruskó Dénesné
III. helyezésKőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola 4. a osztályos csapata (Biczó Kata, Yao Yu He, Helyes Márton, Szilágyi Máté) felkészítő tanáruk: Kolozsné Ladányi Edit

A legeredményesebb tanár fődíjával tüntették ki Andruskó Dénesnét a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola tanárát.

Kerületi angol irodalmi verseny

2011 október 17-én tartottuk a Leövey Klára Gimnázium szervezésében Somlyai Gabriella vezetésével a kerületi angol irodalmi versenyünket az Oxford Kiadó könnyített olvasmányai alapján. Nathaniel Hawthorne: The Scarlet Letter és Henry James Washington: Square című könyve adta a verseny alapját. Ezekből kellett diákjainknak felkészülni, megismerkedni a szerzők életével, munkásságával, a művek keletkezésének korszakával és az Egyesült Államok történelmével, földrajzával. Színészi képességükről is számot kellet adniuk, amikor a két regény egy-egy részletét kellett improvizációs gyakorlatban előadniuk.

Várakozásunknak megfelelően mind a négy gimnázium diákjait megmozgatta a feladat és iskolánként több csoport is jelentkezett. A kollégák is érdeklődéssel vettek részt a versenyen.
Leövey Gimnázium angol munkaközössége felosztotta a feladatokat egymás között és egyénenként állították össze a feladatsort Somlyai Gabi irányításával.
A diákok jutalmazásában a kerülettől kapott összegen felül az Oxford Kiadó is támogatta. 43 000 Ft értékben hozott Kelemen Ferenc angol szótárakat és nyelvtani gyakorlókönyveket. Így diákjaink nagyon értékes jutalmakban részesültek és nem csak az első három csapat részesülhetett díjazásban.

Eredmények:

HelyezésCsapatnévPontszámIskola
I.POS Team85pSzent-Gy. A. Iskola
II.Trappist Buddhists83pSzent-Gy. A. Iskola
III.A-Team82pLeövey Gimnázium
IV.A77pSzent-Gy. A. Iskola
V.The Moonwalkers72pSzent-Gy. A. Iskola
Clever Click Team72pWeöres S. Iskola
VI.East Side71pTelepy K. Iskola
B1271pLeövey Gimnázium

Beszámoló a 7-8. évfolyamos kerületi tanulmányi versenyről

Meghirdetője: a kerületi matematika munkaközösség.
Rendezője: Potys Jánosné, Simon Orsolya
Helyszíne: Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Időpontja: 2011. november 21.

A kerületi versenyanyagot összeállította: Fazekas Mihály Gimnázium matematika munkaközössége

A zsűri tagjai (a javításban részt vettek): Andruskó Dénesné, Döklen Balázs, Hausknecht Irén, Kovács Sándor, Lisztmaier Zsuzsanna, Orbán Gabriella, Simon Orsolya, Pozsgai Éva, Vermes Miklós

Eredmények:

7. évfolyam
HelyezésTanulóIskolaElért pontszámFelkészítő pedagógus
I.Csákvári TamásKőrösi30Orbán Gabriella
II.Barabás András BalázsKosztolányi22Vermes Miklós
III.Shipek FanniWeöres20Ignácz Gizella
8. évfolyam
HelyezésTanulóIskolaElért pontszámFelkészítő pedagógus
I.Bihari AmandaKőrösi24,5Andruskó Dénesné
II.Szepessy TamásKőrösi16,5Andruskó Dénesné
III.Rovó OrsolyaSzent-Gy. A.15,5Cynolter Ágnes
III.Winchester MartinBakáts15,5Pozsgai Éva

Az  I. és  II. helyezett tanulók részt vehetnek a májusi fővárosi versenyen.

Kerületi egyéni matematikaverseny – Leövey Klára Gimnázium, 2011. október 24.

2011 október 24-én bonyolítottuk le immár 4. alkalommal a kerületi gimnazisták egyéni matematika versenyét. Mondhatjuk, hogy a hagyományoknak megfelelően nagy volt az érdeklődés, a diákok 6 tanteremben foglaltak helyet. Az izgalmakat sem nélkülöztük, mivel közlekedési problémák miatt az egyik iskola csapata késett, így őket – a tervektől eltérően – külön teremben helyeztük el. Természetesen nem maradhatott el a gondolkodáshoz gyors és persze finom energiát szolgáltató csokiszelet sem.
A segítőkész kollégáknak köszönhetően a javítás is gyorsan és zökkenőmentesen lezajlott. A gyerekeket kísérők is beálltak, az egyik gimnáziumból ketten is érkeztek. A csapatverseny idén a Weöres Sándor Gimnáziumban lesz, ahol a kisebb matektanári gárdát majd több segítő kollégának kell támogatnia a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. A szervezést már most meg is kezdtük.
Diáksegítőink ez idő alatt finom szendvicsekkel, üdítőkkel kínálták az agymunkában megéhezett versenyzőket. Kellemes hangulatban, cseverészve várták az eredmények kihirdetését és a szintén hagyományosnak mondható jutalmakat. Láthatóan nagy a sikere a szép kivitelű, gondolkodásra és vidám együttlétre hívogató társasjátékoknak.
Idén is elmondhatjuk, hogy a három, nagyobb létszámú csapattal szereplő iskola egyike sem ment haza üres kézzel.

A kisebb korosztály győztesei
I.Ullmann DávidLeövey  K.
II-III.Boncz BettinaSzent-Gy. A.
II-III.Jurkinya PetraSzent-Gy. A.
A nagyobb korosztály győztesei
I.Bánhídi BálintWeöres S.
II-III.Tóth BenceSzent-Gy. A.
II-III.Kiss Zoltán RichárdLeövey K.

Játékos sportverseny a Telepy Iskolában

2011. november 25-én 14:00 órától jó hangulatú játékos sportversenyt rendeztek a Telepy Károly Testnevelés Szakosított Általános Iskola és Gimnázium Iskolában, melyen a
József Attila Általános Iskola és AMIFerencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, valamint a Telepy Iskola diákjai vegyes csapatokban versenyeztek.
Ügyességet, figyelmet, kitartást és diákok közti együttműködést igénylő 6 fordulós versenyt állított össze Kállai Ildikó és Varga Judit. Levezetésben segített Horváth Hajnalka, valamint az iskolákból érkező kollégák: Ragány KárolynéGyörgydeákné Haviár Magdolna és Dombóvári Szilvia.

A vidám hangulatú verseny után, jól esett az üdítő és a müzli szelet elfogyasztása. Az ajándékok átvételét követően, kellemesen elfáradva, de örömmel mentek a tanulók a hetet zárva, péntek délután haza.

Beszámoló a kerületi francia nyelvű szavalóversenyről

 2011. november 29-én tartottuk a Szent-Györgyiben a hagyományos, kerületi szavalóversenyünket. Két kategóriában indítottuk a versenyt: 4-8. évfolyamon és 9-13. évfolyamon.
Az első kategóriában (4-8) a Szent-Györgyi és a Bakáts téri iskola tanulói vettek részt.
Az életkornak megfelelő, jól kiválasztott verseket hallottunk lelkes kisdiákoktól. Főleg negyedikes, ötödikes, hatodikos gyerekek szavaltak.
A második kategóriában magas színvonalú előadások voltak igazi szavalatok, főleg Baudlaire, Verlaine és más klasszikusok verseit hallhattuk. A zsűrinek nehéz dolga volt, a második helyet végül két tanuló kapta meg.
A verseny zsűrijében mindegyik iskolából egy-egy kolléga volt, kerületünk lektora,  Gabriel Mars volt az elnök.
A verseny nyertesein túl minden résztvevőnk kapott egy kis könyvet, amely segítségével francia irodalmi és nyelvi ismereteit bővítheti.
A szokott jó hangulatban zajlott le a verseny. Nagyon örültünk annak, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés a verseny iránt.

Eredmények:

I. kategória, 4-8 évfolyam
1Méreg Andrea,Bakáts Isk.
2Ruszó JeremiásSzent-Györgyi A. Isk.
3Molnár GergőSzent-Györgyi A. Isk.
4Koncz RékaBakáts
5Bányánszki MartinSzent-Györgyi
6Deák BernadettSzent-Györgyi
II. kategória, 9-13 évfolyam
1Filippi MátyásWeőres Sándor Isk.
2Vékás KopánySzent-Györgyi A. Isk.
3Gerencsér AdélLeővey K. Gimn.
4Ofella NikolettSzent-Györgyi
5Charlotte SymmonsSzent-Györgyi
5Géczi EszterSzent-Györgyi
6Králl BenceSzent-Györgyi

Beszámoló a Kazinczy-versenyről

Ebben a tanévben ismét a Telepy Iskolában került megrendezésre a kerületi Kazinczy szépkiejtési verseny. Kilenc iskolából (Kosztolányi, Kőrösi, Weöres, József Attila, Molnár, Bakáts, Szent-Györgyi, Lónyay, Telepy) 17 diák vett részt a találkozón. A szabadon választott szövegnél néhol az izgalom és a megilletődés csökkentette a teljesítményt, de így is nagyon szép előadásokat hallhattunk. A kötelező szöveget a zsűri választotta ki, mely mindkét korcsoportnak Pilinszky János egy-egy művének részlete volt. A rövid felkészülési idő után itt is szép teljesítményt nyújtottak a tanulók, olykor megnehezítve a zsűri munkáját. A verseny időtartama több mint két óra volt, de egy szép tartalmas délutánt töltöttünk együtt, mely köszönhető a felkészítő tanárok áldozatos munkájának, akik időt szánnak arra, hogy az olvasás értékét és szeretetét erősítsék tanítványaikban.
Rádi Zsuzsanna, a versenyt megrendező munkaközösség vezetője

Köszönjük a verseny megrendezőinek, hogy idén is vállalták a szervezői-rendezői munkát, hogy gondosan előkészítették idei versenyünket. Köszönetet mondok a zsűri tagjainak, dr. Nagy Emília gimnáziumi tantárgygondozónak és Bartyikné Putz Janka nyugdíjas pedagógusnak felelősségteljes munkájukért.
Ezen a versenyen alkalmunk volt néhány, a szó teljes értelmében vett tehetségre is felfigyelnünk. Kiváló adottságokkal rendelkezik – bár sok hátránnyal küzd – a 7-8. osztályos kategória győztese, Ábrahám Eszter. Ő képviseli Ferencvárost a Kazinczy-verseny záró, regionális fordulóján. Érdemes útját figyelemmel kísérni! Gratulálok minden versenyzőnek a szép szerepléshez, és felkészítő tanáraiknak is megköszönöm ezt a szép délutánt.
Szalainé Karácsony Anna , tantárgygondozó

A „Kazinczy” szépkiejtési verseny eredménye

5-6. évfolyam:
HelyezésNévIskolaFelkészítő tanár
I.Bosnyák BertalanKőrösi Csoma Sándor Kéttan. Ált. IskolaKis Gabriella
I.Nagy VeronikaKosztolányi Dezső Általános IskolaSándor Gabriella
II.Boudny LídiaBakáts Téri Ének-Zenei Ált. Isk.Sztyehlikné Hradszky Csilla
III.Pénzes BiankaWeöres S. Ált. Isk. és Gimn.Némethyné Kiss Gabriella
III.Polányi TeklaSzent-Györgyi A. Ált. Isk. és Gimn.Hercegfalvi Krisztina
Különdíjat kapott:Nguyen Bich Huong AnnaMolnár F. Ált. Isk.Besnyő Péterné
7-8. évfolyam:
I.Ábrahám EszterJózsef Attila Ált. Isk.Lukács Emília
II.Kalecz RékaKőrösi Cs. S. Kéttan. Ált. Isk.Szalainé Karácsony Anna
III.Nikolaidu FédraBakáts Téri Ének-Zenei Ált. Isk.Ujfalusiné Péteri Ágnes
Jutalomkönyvet kapott:Földi ZsanettKosztolányi D. Ált. IskolaKisfalusi Éva
Bodó TímeaLónyay Ref. Gimn.Bereczkyné  Máthé Judit

Kerületi diákolimpiai versenyek eredményei

Labdarúgás III. korcsoport fiúk:
I.Telepy Iskola
II.Weöres S. Iskola
III.Bakáts Iskola
Labdarúgás IV. korcsoport fiúk:
I.Weöres S. Iskola
II.Telepy Iskola
III.Lónyi Református Iskola
Asztalitenisz
IV. korcsoportos lány
I.Szoboszlai LauraBakáts Iskola
II.Papp KrisztinaTelepy Iskola
III.Kiss AdriennWeöres S. Iskola
IV.Káldi TímeaBakáts Iskola
IV. korcsoportos fiú
I.Gál RolandJózsef A. Iskola
II.Laska SándorJózsef A. Iskola
III.Molnár GyörgyLónyay Iskola
Gimnáziumi lány
I.Bihon BeatrixTelepy Iskola
II.Bujanovics BorbálaLónyay Iskola
III.Dombi ZsófiaLónyay Iskola
IV.Tóth LiliTelepy Iskola
Gimnáziumi fiú
I.Lakatos TamásTelepy Iskola
II.Zolnai LászlóSzent-Gy. Iskola
III.Földvári ÁkosLónyay Iskola
Úszás
IV. korcsoportos lány egyéni
I.Czabadai Tóth LucaWeöres S. Iskola
II.Erberhing PetraKőrösi Cs. S. Iskola
III.Sváb RékaKőrösi Cs. S. Iskola
IV. korcsoportos fiú egyéni
I.Deák Bill GyulaWeöres S. Iskola
II.Háhn RobinSzent-Gy. A. Iskola
III.Ollé IstvánWeöres S. Iskola
IV. korcsoportos fiú csapat
I.Weöres Sándor Ált. Isk. és Gimn.
II.Kosztolányi Dezső Általános Iskola
III.Szent-Györgyi A. Ált. Isk. és Gimnázium
Gimnázium lány egyéni
I.Orosz ViktoriaWeöres S. Iskola
II.Richter RobertaWeöres S. Iskola
III.Tóth KrisztinaSzent-Gy.A. Iskola
Gimnázium fiú egyéni
I.Kagan FerencWeöres S. Iskola
II.Keresztes KrisztiánWeöres S. Iskola
III.Seres Edwin  egy.Weöres S. Iskola
Gimnázium fiú csapat
I.Leövey Klára Gimnázium
II.Weöres Sándor Ált. Isk. és Gimn.
III.Telepy Károly Testnev. Szak, Ált.Isk. és Gimn.
Kosárlabda
IV. korcsoport lányok
I.Lónyay Református Iskola
II.Szent-Gy. A. Iskola
III.Bakáts Iskola
IX. kerületi úszóverseny
A II. korcsoportos lányok eredményei
Csapatverseny
1Weöres Iskola
2Bakáts Iskola
3Kőrösi Iskola
Egyéni verseny
1Huszti AnnaWeöres Iskola
2Raduly JázminWeöres Iskola
3Kistóka BertaBakáts Iskola
A II. korcsoportos fiúk eredményei
Csapatverseny
1Weöres Iskola
2Kosztolányi Iskola
3Bakáts Iskola
Egyéni verseny
1Diószegi KristófWeöres Iskola
2Murai MárkWeöres Iskola
3Kiss GáborKosztolányi Iskola
A III. korcsoportos lányok eredményei
Csapatverseny
1Weöres Iskola
2Bakáts Iskola
3Kőrösi Iskola
Egyéni verseny
1Ollé MónikaWeöres
2Bokros BlankaWeöres
3Rohács RékaWeöres
A III. korcsoportos fiúk eredményei
Csapatverseny
1Weöres Iskola
2Bakáts Iskola
3Kőrösi Iskola
Egyéni verseny
1Huszti DávidWeöres Iskola
2Turnai AndrásWeöres Iskola
3Badari MárkKőrösi Iskola
Top