Az önkormányzat eddigi tevékenysége a veszélyhelyzetben:

 

⚫️ Ellátjuk a hatósági karanténban lévőket és a karantént vállaló időseket önkéntesek segítségével. Bevásárlás, receptkiváltás, kutyasétáltatás. Igény esetén meleg ételt szállítunk házhoz.

 

⚫️ A járványügyi védekezést koordináló Segítő Központokat állítottunk fel a Bakáts téren és a József Attila Lakótelepen.

 

⚫️ Ingyenesen hívható segélyvonalakat (zöld számokat) üzemeltetünk:

  • általános segélyvonal és ellátás igénylése,
  • egészségügyi forródrót (felnőtt/gyerek),
  • mentálhigiénés támogatás,
  • jogsegély szolgálat.

 

⚫️ Átszerveztük az egészségügyi alapellátást, a 65 évnél idősebb alkalmazottak kivonása mellett. Valamennyi rendelőben továbbra is folyik az ellátás.

 

⚫️ Az összes orvosi rendelő váróhelyiségeit felszereltük vírusölő germicid lámpákkal.

 

⚫️ Az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozó kollégákat ellátjuk védőfelszereléssel. FFP2 orvosi maszkok, arcvédő plexik, védőruhák, gumikesztyűk, kézfertőtlenítők.

 

⚫️ Két részletben összesen 150 ezer sebészmaszkot szereztünk be és szállítunk házhoz. Ferencváros teljes lakosságát ellátjuk maszkokkal.

 

⚫️ Mosható textil maszkokat gyártunk folyamatosan bővülő mennyiségben, amivel az önkormányzat munkájának első vonalában lévőket szereljük fel. A nálunk dolgozó 350 önkéntes is ilyen maszkokat kap.

 

⚫️ Vitamin készítményekkel látjuk el a hajléktalanokat.

 

⚫️ Rendszeresen és intenzíven fertőtlenítjük a forgalmasabb közterületeket és a technikailag lezárhatatlan játszótereket, parkokat.

 

⚫️ Pandémiás járadékot vezettünk be a járvány miatt munkahelyüket vesztett kerületieknek.

 

⚫️ Növeltük a szociális támogatásokat és enyhítettük a feltételeket a korábban a szürke és fekete gazdaságban dolgozók és ezért a pandémiás járadékból kimaradók számára.

 

⚫️ Munkalehetőségeket összesítő adatbázist hoztunk létre.

 

⚫️ Krízis Alapot állítottunk fel. Az alapból szociális csomagokat osztunk ki a rászorulóknak a Piroska Kommandó és a Hajtás Pajtás közreműködésével.

 

⚫️ Elhalasztottuk a bérleti díjak befizetését az önkormányzati helyiségeket bérlő kis- és középvállalkozások számára.

 

⚫️ Használt laptopokat gyűjtünk és osztunk a távoktatásban résztvevő, rászoruló gyerekeknek.

 

⚫️ Tanulószobát hoztunk létre az FMK-ban.

 

⚫️ Karantén-koncerteket szervezünk, hogy a kerületiek az ablakon kinézve élő kulturális előadásokkal találkozzanak. Ez a nehéz helyzetbe került művészeknek is segítséget jelent.

 

Kiemelt kép: Fedor Ilka