Újraindult a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Az elmúlt évtizedben szélsőséges mértékben csökkentek a lakásfenntartási nehézségekkel küzdő budapestiek támogatására fordított közkiadások, és a támogatásban részesülő háztartások száma is jelentősen csökkent. Karácsony Gergely főpolgármesteri programjában vállalta annak a fővárosi rezsitámogatási rendszernek az újraindítását, amely korábban – a támogatások 2012-2013 során történt felfüggesztéséig – rászoruló budapesti családok tízezreinek nyújtott segítséget.

 

A Fővárosi Lakásrezsi Támogatás újraindításával a Fővárosi Önkormányzat ismét szerepet vállal a rászoruló háztartások lakásfenntartási nehézségeinek az enyhítésében és a hátralékosság megelőzésében.

 

A távhő- vagy a víz-, csatorna- és szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 000 Ft összegű támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek – szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő – védendő fogyasztónak minősülnek, és a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését igazolják. A támogatásra fordított közforrások így a leginkább rászoruló budapestiek lakásfenntartási terheit enyhítik. A védendő áram- és gázfogyasztók körének a bővítése pedig a szolgáltatásból való kikapcsolás megelőzését segíti elő.

 

A támogatást már július elsejétől lehet igényelni. Az igényléséhez szükséges nyomtatványok elérhetőek Ferencváros Önkormányzatának ügyfélszolgálati kirendeltségein: a Bakáts tér 14., a Toronyház utca 3/b és az Ecseri út 19. szám alatt (a nyitva tartásokat IDE KATTINTVA találja), a kitöltést követően pedig ugyanott be is nyújthatóak, vagy ajánlott küldeményként a Hálózat Alapítványhoz (1519 Budapest Pf. 345) kell eljuttatni őket. BEJEGYZÉSÜNK VÉGÉN LE IS TÖLTHETI A SZÜKSÉGES NYOMTATVÁNYOKAT.

 

A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat a Hálózat Alapítvány látja el. A Fővárosi Közgyűlés júniusi ülésén jóváhagyott támogatási szerződés – a havi rezsitámogatás újraindulása mellett – a Hálózat Alapítvány által nyújtott hátralékkiegyenlítő és krízistámogatás működéséhez szükséges forrásokat is biztosítja.

 

LETÖLTHETŐ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ ÉS ŰRLAPOK:

 

TÁJÉKOZTATÓ

 

Távhőigénylő

 

Vízcsatigénylő

 

Kérelem-védendő-fogyasztói-nyilvántartasba-vételhez-fogyatékkal-élők-részére-Áram

 

Kérelem-védendő-fogyasztói-nyilvántartasba-vételhez-fogyatékkal-élők-részére-Gáz

 

Kérelem-védendő-fogyasztói-nyilvántartasba-vételhez-szociálisan-rászorulók-részére-Áram

 

Kérelem-védendő-fogyasztói-nyilvántartasba-vételhez-szociálisan-rászorulók-részére-Gáz

 

 

 

Top