Újra átadták a ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás ösztöndíjait

Átadták a második alkalommal kiírt ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás díjazottjainak első ösztöndíjait. A fél éven át havi 100.000 forinttal járó díjat ezúttal már öt szerző,  Bakos Gyöngyi, Biró Zsombor Aurél, Élő Csenge Enikő, Hidas Judit és Székely Szabolcs kapta meg.

 

Ferencváros Képviselőtestülete 2021 júliusában alkotta meg a József Attila Irodalmi Támogatásról szóló rendeletét, amely szerint ösztöndíjakkal támogatja azokat a kezdő alkotókat, akiknek legfeljebb három szépirodalmi, irodalomtörténeti, vagy irodalomkritikai kötetük jelent meg.

 

A jelentkezők széles körnek köszönhetően Ferencváros így Budapest irodalmi központja lehet.

 

A határon túli magyarokért érzett felelősségvállalás és a kulturális kapcsolatok erősítése érdekében az ösztöndíjra Ferencváros testvérvárosaiban élő alkotók is pályázhatnak.

 

A pályázat első kiírásának díjazottjai, Borsik Miklós, Csutak Gabi és Szaniszló Judit intenzív időszakot tudhatnak maguk mögött: publikáltak a ferencvárosi 9 Magazinban, szerepeltek a 9.tv-ben, zsűriztek a Mester Galéria és Közösségi Tér középiskolás irodalmi pályázatán, olvastak fel kerületi rendezvényeken, és önálló idősávban szerepeltek a nyári Margó Fesztiválon.

 

Az öttagú zsűri, Erdős Virág, Fehér Renátó, Nádasdy Ádám, Sztarenki Pál és Várhegyi András ezúttal közel harminc pályázatból állított fel sorrendet.

 

A díjátadón Erdős Virág, Fehér Renátó és Nádasdy Ádám laudálta a mostani ösztöndíjasokat. A díjakat ünnepélyes keretek között, a polgármester kényszerű távollétében dr. Mátyás Ferenc képviselő, a kerületi irodalmi támogatásról szóló rendelet előterjesztője adta át.

 

A ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás következő pályázati kiírása szeptemberben várható.

 

CSATLAKOZZON FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ!

Top