Országos mezőgazdasági összeírást tart a KSH

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

 

A felvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2374.

 

A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére, amelyhez az adatszolgáltatók részvételükkel és pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.

 

A válaszadás minden, az adatfelvételre kijelölt gazdálkodó szervezet vagy személy számára kötelező.

 

Az online önkitöltési lehetőséget biztosító első szakasz lezárultával a KSH összeírói fogják személyesen felkeresni – az internetes válaszadással nem élt – címeket 2020. szeptember 19. és november 22. között.

 

Az összeírási munkát a KSH által megbízott, igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. Az összeírói igazolvány a személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Az összeírók a KSH logójával ellátott táskával, a felvétel logóját tartalmazó nyakbaakasztóval is fognak rendelkezni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

 

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, az adatszolgáltatók és a KSH munkatársak egészségének védelmét szem előtt tartva, az összeírókat maszkkal és kézfertőtlenítővel látják el.

A felvétel során nyert információkat a KSH kizárólag statisztikai célra használja fel, azokat más szervek, személyek részére nem adja át, az eredmények összesítve kerülnek közlésre a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

 

A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

 

A felvétellel kapcsolatosan kérdés esetén kérjük hívja a KSH ingyenesen hívható zöldszámát 80/200–766 (2-es gomb, majd 2374-es OSAP-szám megadása szükséges), ahol készséggel adnak tájékoztatást.

Top