Lélekkel telt emberek tudnak lelkesedni – Léta Sándor unitárius lelkész írása

Új sorozatunkban kerületünk egyházi vezetői osztják meg gondolataikat.

 

Az élet minden nap odaállít bennünket a megmérettetés, az önmagunkkal való szembenézés elé. Egy lehetőséget ad arra, hogy embertársainkkal és Istennel való összehangolásban élhessünk.

 

Az élet azt mutatja, hogy a lélekben gazdagok megelégedettek, mert a közmondás szerint is nem az a megelégedett, akinek mindene megvan, hanem annak van meg mindene, aki elégedett azzal, amije van.

 

Kétségtelen, hogy vannak állomások életünkben, egyénileg, közösségileg. A közösségi élet folyamatosan változtatja, alakítja életünket, melynek mi is cselekvő tagjai, szereplői vagyunk.  És rajtunk múlik minden, mert alkotói, irányítói vagyunk egyéni, családi és közösségi életünknek.

 

Életünk alakításában frissítő hatással vannak mindannyiunkra azok az emberek, akik mindig lelkesedni és tenni szeretnek valami nemes célért.  Vannak ötleteik, amelyeket szívesen megosztanak másokkal. Lelkesen tudnak egy tájra nézni, lelkesen tudnak egy szép estéről a barátokkal beszélgetni.  Az ilyen emberek személyisége vonzó. Amit átélnek, azt intenzíven élik meg.

 

Az ilyen lélekkel telt emberek képesek magukkal ragadni. Ilyen emberek mellett mindig felébred az életkedvünk, legyünk bármilyen szomorúak is abban a pillanatban. A lelkesedés képessé tesz arra, hogy megérintsen és magával ragadjon az, amivel találkozunk, és amit átélünk.

 

Kik azok az emberek, akiknek társaságára vágyódunk, és jól érezzük magunkat körükben, mert a lelkünk velük együtt szárnyal?

 

Keressük az ilyen embereket.

 

Továbbra is figyeljük, hogy mi az, ami megérint, mert csak az válhat életünk részévé. És törekedjünk magunk is ilyen lélekkel telteknek lenni.

 

A lélekben gazdagok az igazi elégedett és boldog emberek.

Léta Sándor unitárius lelkész

 

Cser Zoltán, Tan Kapuja Buddhista Egyház: Karantén-elvonulás
Radvánszki Péter rabbi: Üllői úti fák
Kálmán József plébános: Önzővé válni

Top