Közös ügyünk a szemét? – Az illegális hulladéklerakókról
A Feszofe Kft. írása
Az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása 2021. január 18-20. között nettó került a Ferencvárosi Önkormányzatnak, közvetve ezáltal a IX. kerületben élő adófizető lakosoknak is. Ezalatt a három nap alatt cégünk 59 m3 lomot és 7 m3 sittet szállított el a Ferencvárosi Önkormányzati tulajdonban lévő közterületekről. A fenti összeg fordítható lenne kerületünk fejlesztésére és szépítésére is, vagyis ennél jóval hasznosabb feladatok ellátására és mindenki számára egy lakhatóbb kerület kialakítására egyaránt.

 

Sajnos ez nem egyszeri alkalom, a Feszofe Nonprofit Kft. havonta többször elvégzi az illegálisan lerakott hulladékok elszállítását. Sajnos vannak megszokott helyek, ahova szinte napi szinten kerül ki hulladék, az ott lévő lerakó felszámolása után.

 

Ilyenek többek között az alábbi helyszínek:
– Telepy utcai benzinkút környéke,
– Kén utca (Gubacsi út – Külső Mester u. közötti szakasz)
– Gubacsi út 21.,
– Csepel rakpart,
– Hídépítő utca,
– Határ út,
– Tűzliliom park környéke,
– Soroksári út 84.

 

A tavalyi év során az összeg, melyet erre a feladatra fordítottunk a bruttó 26 millió forintot is meghaladta.

 

Gondoljunk csak bele abba, hogy például új elektronikai készülék vásárlása esetén a házhozszállításnál a régi készüléket igény esetén díjmentesen automatikusan elszállítják. A lakásfelújításoknál a vállalkozó az esetek nagy részében kifizetteti a sitt és hulladék elszállítás díját is a megrendelővel. A kerületben található hulladékudvar is (Ecseri út), ahol sokféle hulladékot befogadnak. Az évenként megrendezett, FKF Zrt. által végzett lomtalanítások alkalmával a veszélyes hulladékon és építési törmeléken kívül pedig a felhalmozott lomok mind kihelyezhetők.

 

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

 

Top