Kormányhatározatban a Szakrendelő mintegy 5 milliárdos támogatása

Tegnap megjelent a Kormányhatározat a Ferencvárosi Szakrendelő új szárnyának finanszírozásáról, és elindult a Ráckevei-Soroksári Duna-ág kotrásának közbeszerzése is.

 

A megállapodás keretében, amelyet a Kormány és a kerület az atlétikai világbajnokságról 2019. novemberében kötött, összesen 5,6 milliárd Ft támogatást biztosít a Kormány a új szakrendelő építésére, a meglévő felújítására. Egy korábbi, 2020. évi kormányhatározatban már biztosítottak 800 millió forintnyi forrást, a tegnap megjelent ezt egészíti ki 4 841 530 500 forinttal a 2022-es és 2023-as években.

 

A Mester u. 45-49. alatti szakrendelő egy 5 emeletes épülettel bővül, a látványtervek galériánkban láthatók. Jelenleg az építési engedélyezési eljárás és a kiviteli tervek készítése folyik, a tervek szerint a jövő év elején megkezdődik a kivitelezés, a kész, legmodernebb technikával felszerelt épületet pedig 2023. legvégén vehetik használatba kerületi lakosok és a FESZ dolgozói.

 

A szakorvosi rendelő szolgáltatási köre kibővül, egynapos sebészeti ellátásra is lehetőség lesz két műtővel, CT-berendezést kap az intézmény, és 9 háziorvosi rendelő is beköltözik az épületbe. A modern körülmények mellett a szakrendelő műszerállománya is megújul.

 

A Ráckevei-Soroksári Duna-ág kotrása szintén Ferencváros feltételei között szerepelt az atlétikai világbajnokságról kötött megállapodásban. A kotrási feladatok közbeszerzési eljárása tegnap indult el, a folyamat végén hosszú évtizedek után végre fürödhetővé válik a folyó Ferencváros melletti szakasza is.

 

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

Top