Klímatudatossági iskolai programok

Ferencváros Önkormányzata a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel konzorciumban készíti helyi klímastratégiáját, és ehhez kapcsolódóan szemléletformáló programsorozatot indított a kerületben.

 

Ennek egyik első lépéseként az előző tanévben Klímatudatos iskolai projektek címmel tantárgyközi tanulást, cselekvő környezeti nevelést segítő programot hirdettünk a kerületi iskoláknak. A résztvevők saját maguk által tervezett klímatudatossági projekteket valósítottak meg iskolájukban a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szakembereinek segítségével.

 

A program célja, hogy a résztvevő tanárok és diákok az aktív, tapasztalati tanulás során ismerkedjenek meg a klímaváltozás őket érintő hatásaival és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lehetőségeivel. A programba öt intézmény kapcsolódott be, amelyek a tavaszi és az őszi félévben sok-sok színes programmal növelték klímatudatosságukat.

 

A részt vevő iskolák 2020. november 26-án, 16–18 óra között mutatják be a megvalósított programokat. Az online rendezvény minden érdeklődő számára nyitott. Jelentkezni a klimatudatos@gmail.com címen lehet. A záró rendezvény összehívására az Otthon, város, Ferencváros – közös klímastratégia-tervezés című, KE-HOP-1.2.1-18-2018-00006 számú projekt keretében kerül sor. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

További információk a Zöld Ferencváros honlapon.

 

Top