Július 1-től vége az ingyenes parkolásnak

A FEV IX. Zrt. Parkolási Tájékoztatója

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Július 1-jétől ismét fizetni kell a parkolásért országosan – így Ferencvárosban is – a díjfizetéshez kötött parkolási övezetekben. A lakosság jobb kiszolgálása miatt a Parkolási Igazgatóság ügyfélszolgálati irodája már június 22-étől a megszokott ügyfélfogadási rendben dolgozik. A személyes ügyfélfogadás mellett továbbra is érdemes az online felületet igénybe venni. Fontos tudni, hogy a várakozás díját csak mobilfizetés útján, vagy a jegykiadó automatáknál készpénzzel lehet. A korábban használatos parkolási kártyákkal ezentúl már nem lehet az automatáknál jegyet váltani.

 

A 282/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet döntött a még március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről. Az országgyűlés által elfogadott intézkedéscsomag részeként 2020. július 1-től ismét fizetni kell a parkolásért Budapesten is a díjtételhez kötött parkolási övezetekben. A parkolási ellenőrök Ferencvárosban is ismét ellenőrzik a parkolóhelyeket és szükség esetén pótdíjat szabnak ki.

 

FEV IX. Zrt. Parkolási Igazgatóság Ügyfélszolgálati Irodája már 2020. június 22-tól a korábban megszokott nyitvatartási rendben fogadja az ügyfeleket a 1093 Budapest, Lónyay u. 13/a szám alatti irodában.

Hétfő, kedd, csütörtök: 9-17 óráig
Szerda: 9-18 óráig
Péntek: 9-16 óráig
(Utolsó várakozási hozzájárulás ügyintézése a zárás előtt 15 perccel történik!)

A Call Center munkanapokon 08.00-20.00 között fogadja a hívásokat a+ 36 1 92 00 310 számon.

 

Az Ügyfélszolgálati Iroda helyiségében javasolt az egészségügyi maszk viselése, valamint kizárólag annyi ügyfél tartózkodhat egyidejűleg a hivatali helyiségben, ahány ügyintézői ablak működik. Amennyiben egyidejűleg többen érkeznek és várakozni kényszerülnek, azt az iroda bejárata előtt tehetik, lehetőség szerint az előírt másfél – két méteres távolságot megtartva.

A személyes ügyintézés helyett javasolt az online felületet igénybevétele https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ illetve az időpontfoglalás ( +36 1 92 00 310).

 

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárművekre igényelt lakossági várakozási hozzájárulási igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba emailen keresztül is az engedely@parkix.hu email címre. Lakásonként a 2. gépjárműre történő igénylés változatlanul igényelhető az online felületünkön.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az engedélyeket – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni, ezért javasoljuk, hogy minél előbb adják be az igényeket.

 

Parkolási kártyák használatára ezentúl nincs lehetőség, a parkolásért fizetni csak mobilfizetés útján, vagy a jegykiadó automatáknál készpénzzel lehet.

 

Budapest, 2020.06.19.

 

FEV IX. Parkolási Igazgatóság

Top