Jótékonysági koncert az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére

Zelenszkij színésztársai is fellépnek az Ukrajnát támogató jótékonysági koncerten a Bakáts téren.

 

 A programnak a Ferencvárosi Önkormányzat ad otthont, miután a magyar állam az utolsó pillanatban visszamondta a több hete egyeztetés alatt lévő eseményt a Várkert Bazárban.

 

 Az Élet győzni fog című jótékonysági koncerten 2022. június 16-án csütrörtökön 19 órától Ukrajna több millió követővel rendelkező, legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. Céljuk, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét. A program fellépői között vannak a Kvartel 95 stúdió tagjai is, a Magyarországon is vetített a Nép szolgája című sorozat szereplői. A sorozat főhőse Volodimir Zelenszkij, a sorozatban Vaszilij Petrovics Goloborodko, a szüleivel élő, szórakozott középiskolai történelemtanár, aki egyik napról a másikra Ukrajna új elnökévé válik. A főhős a megpróbál leszámolni a mindent átható korrupcióval, folyamatos harcot vív a helyi oligarchákkal és politikai célja, hogy Ukrajna az Európai Unió tagjává váljon, miközben a nagykutyák már a bukásán dolgoznak.

 

A háború kitörésekor a Kvartal 95 Studio valamennyi színésze és a Budapestre látogató többi művész is Kijevben dolgozott, hogy győzelemhez segítsék országukat. Volt, aki humanitárius segélyt szervezett, más adományokat vitt a frontvonalba, megint mások metró aluljárókban koncerteztek, hogy ezzel is támogassák katonáik harci szellemét. Három hónapnyi háborút követően most először hagyják el Ukrajnát, hogy részt vegyenek az országuk támogatására szervezett európai összefogásban, az Élet győzni fog című jótékonysági koncert sorozaton.

 

A turné során  több európai nagyvárosban is fellépnek,  Lengyelországban péntek este 12.000 ember jelent meg a koncerten. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

 

A Bakáts téri jótékonysági koncert sorozat legfontosabb célja, hogy egyesítse az európaiakat és az ukránokat, és adományokat gyűjtsön a demokratikus jövőjéért harcoló Ukrajna támogatására. Az “Élet győzni fog” színpadán Ukrajna szerte és azon kívül is ismert művészek lépnek fel, mint például, Voplij Vidoplijaszova, Pianoboy, Zlata Ognyevics, Wellboy valamint a «Evening Quarter» jól ismert dalait előadó Kvartal 95 Studio.

 

A budapesti koncerten összegyűjtött adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius és egészségügyi célokra fordítják. A Ferencvárosi Önkormányzat minden segítséget megad az esemény szervezőinek, miután a magyar állam visszalépése miatt a koncertet le kellett volna mondaniuk.

 

A UNITED24-et az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij hozta létre az Ukrajnának szánt jótékonysági adományok összegyűjtésére.

 

CSATLAKOZZON FACEBOOK-CSOPORTUNKHOZ!

 

 

Top