Indul a forgalmi próbaüzem a Bakáts tér környékén

Annak érdekében, hogy a jövőre zajló Bakáts tér-felújítás után életbe lépő forgalmi rendet megszokják a helyiek, augusztus 31-ig új, ideiglenes forgalmi rend lép életbe a kerület „fő” terén.

 

Az új forgalmi rend szerint a Bakáts téri templom előtt és mögött nem lehet gépjárművel áthajtani.

 

A Ráday utca felől érkezők a templom mellett balra kell forduljanak. A Knézich utcán keresztül jutnak el a Hőgyes Endre utcáig, ott tudnak kihajtani az Üllői út felé. A Knézich utca egyirányúsága a Bakáts tér és a Hőgyes Endre utca közötti szakaszon megfordul. A Kinizsi utca és a Hőgyes Endre utca között változatlan marad.

 

A Ráday utca a Boráros tér felől a Bakáts tér felé lesz egyirányú. Tehát megfordul. A templom melletti szakaszon a mostani irány szerint lehet végighajtani, és egy sávon kihajtani a körútra a Tompa utcából.

 

A Bakáts utca a Közraktár és a Lónyay utca között változatlan marad, a Lónyay utca és a Bakáts tér között viszont zsákutca lesz. A Lónyay utca a Bakáts utca felől egyirányú lesz a Boráros tér felé. A busz útvonala változatlan marad.

 

A kerékpárosok az egyirányú utcákban a táblák szerint két irányban tekerhetnek. A Ferenc körút – Tompa utca csomópontban minden irányban áthaladhatnak a csomóponton, azaz a Ferenc tér felől közvetlenül a Bakáts tér felé.

 

Fontos, hogy a Soroksári út felől a Boráros téren csak Buda irányába lehet tovább hajtani. A Lónyay utcába egyenesen tovább haladva a Bakáts utcán keresztül lehet eljutni.

 

A térképen a vörös nyilak a megváltozott haladási irányt jelzik, a feketék azokat, amik nem változtak, de sokan kérdeznek rájuk. A vörös alapon fehér ikszek pedig a lezárási pontok a Bakáts téren.

HA TELEFONON OLVAS, AKKOR KÉRJÜK, HOGY NAGYOBB MÉRETŰ TÉRKÉPHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

 

Top