Forgalomkorlátozások az új villamosvonal miatt

Kerületünkben ma, május 23-án kezdődik Budapest egyik legfontosabb és leginkább hatékony villamos vasúti beruházása, az úgynevezett „Haller Delta vágány” kiépítése. A munkálatok várhatóan 2020 decemberéig tartanak.

Ezzel a villamos kapcsolattal lehetővé válik, hogy a Baross tér vagy Pesterzsébet felől érkező új villamos járat északi irányba, a városközpont felé fordulva a Jászai Mari térre vihesse be az utazó közönséget. Az építéshez kapcsolódóan közművezetékek kiváltása, áthelyezése is szükségessé válik.

Az építés ideje azonban mindenki részéről türelmet és megértést kíván. Ahhoz, hogy egy új dolog létrejöjjön a meglévő közlekedési hálózaton az építési munkák idejére, az ott közlekedők részére ideiglenes forgalomkorlátozásokat kell elviselni.

Jelen esetben a korlátozások:
1. A Soroksári úton az eddigi 2×3 sáv helyett 2×2, mindenki által használható forgalmi sáv folyamatosan biztosított lesz. Egyes építési fázisokban, várhatóan nyár közepétől a dél felé haladó irány két sávja a Lechner Ödön fasoron kerül biztosításra.

2. A Haller utca korlátozottan lesz járható, az építés nagy részében a Vaskapu utca-Soroksári út közötti szakasz zsákutcává válik. A munkaterület igénybevétele miatt parkolási korlátozásokra is számítani kell ezen a szakaszon.

3. Az építkezés ideje alatt a 24-es jelzésű villamos a Haller utcában, a Vaskapu utcánál kialakított ideiglenes megállóhelyig közlekedik. Innen gyalogosan kell megközelíteni a Soroksári úton közlekedő tömegközlekedési eszközöket. Külön pótlóbusz nem lesz, az ezen a szakaszon közlekedő 2-es villamos, 23-as, 54-es és 55-ös buszokkal lehet eljutni a Közvágóhídig.

4. Az építés során (várhatóan nyáron, iskola időn kívül) olyan időszak is várható, amikor a 2-es jelzésű villamos is csak a Jászai Mari tér-Dandár utca között közlekedik majd. Ebben az időszakban a Kvassay út H7-es jelű HÉV felújítási munkálatok miatt közlekedő H7 HÉV-pótló busz igénybevételére is lesz lehetőség, a Soroksári buszjáratokon kívül.

Az egyes építési fázisok hossza, ütemváltások pontos ideje függ a közművezetékekkel kapcsolatos munkák időtartamától. A nagyobb korlátozásokkal járó munkálatok terv szerint az iskola időn kívüli időszakban zajlanak majd le.

A beavatkozás egy korábbinál kényelmesebb, gyorsabb, kevesebb átszállást igénylő közlekedési rendszer létrehozását célozza. Az építés időszakában várható kellemetlenségek, időveszteség miatt kérjük a kerületi lakosok, a kerületben dolgozók és az utazó közönség megértését és szíves türelmét.

További kérdéseikkel a beruházás helyszínén felállított kivitelezői irodához fordulhatnak.

Top