Fejlesztések a ferencvárosi egészségügyben

Január eleji közvélemény-kutatásunk alapján a kerületiek szerint leginkább a helyi egészségügy fejlesztésén kell többet dolgoznia az Önkormányzatnak. A helyi egészségügy Ferencvárosban a Mester utcai FESZ-rendelőt és a háziorvosi ellátást jelenti. A szolgáltatásokon a következő eszközökkel javítunk a közeljövőben.

 

  •  2021. június 1-től indul el a FESZ új online időpontfoglaló rendszere. 

 

A rendelések előjegyzési rendszere teljes átalakítás alatt van. Az új informatikai rendszer bevezetéséig egyelőre külön e-mail-címen lehet előjegyzést kérni (elojegyzes@feszrendelo.hu), amelyen 24 órán belül választ kap a levélíró, illetve egy űrlap kitöltésével be lehet jelentkezni a FESZ honlapján.

 

  • Szintén javít a FESZ a rendelések telefonos elérhetőségén, a telefonos előjegyzési lehetőségeken.

 

A páciens már egy mobilszámot is felhívhat, amelyről mindenképpen visszahívják, a központi vezetékes telefonszámon pedig előreláthatóan március 1-től mindkét műszakban egy-egy diszpécser fogadja pluszban a betegek hívását. A központi számon és a betegirányító számain automata állítja majd sorba a hívókat, tájékoztatja a várakozót az előtte várakozók számáról, tehát ezek a telefonvonalak már nem adnak majd foglalt jelzést.

Az e-mail címes, az űrlapos és a mobiltelefonos előjegyzési lehetőséget az veheti igénybe, aki egyszer már járt a rendelőben.

 

  • Minden osztályon lesz délutáni rendelés

 

A FESZ 31 szakrendelése közül kettőn (az Angiológián és a Bőrgyógyászaton) eddig nem volt délutáni rendelés. Március 1-től heti egy-egy alkalommal ezeken a rendeléseken is fogadják a betegeket a 13:30-tól 19:30-ig tartó időszakban.

 

  • Már 2020. szeptember 1-től nőtt a rendelések és a szakorvosok száma a FESZ-rendelőben.

 

Pszichiátria: heti 2 helyett 5 rendelés
Pszichológia: heti 2 helyett 4 rendelés
Bőrgyógyászat: heti 5 helyett 7 rendelés
Neurológia: heti 4 helyett 6 rendelés
Urológia: heti 7 helyett 9 rendelés
Szemészet: heti 12 helyett 15 rendelés
Ortopédia: heti 2 helyett heti 4 rendelés
Gyógytorna: heti 15 helyett 20 rendelés

 

  • Lelet- és laboreredmény-küldés elektronikus úton, mammográfia esetén postai úton is

 

Ezt a feladatot alapvetően az Egységes Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) látja el, de április 1-től újabb fejlesztések várhatóak. A szakrendelőben készült leletek 2017. december 1. óta azonnal felkerülnek az EESZT-be. Panaszok érkeztek viszont, hogy a mammográfiás leletek nem kerültek fel, a FESZ már változtatott a gyakorlaton. A mammográfiás szűrésre érkezők pedig minden esetben megkapják postán is az írásos negatív leletet. A laboreredményeket április 1-től automatikusan eljuttatják majd a páciensek megadott e-mail-címeire.

 

  • Rendszeres kommunikációs tréningek az egészségügyi személyzetnek

 

Szintén sok panasz érkezett a személyzet kommunikációjának stílusára. A FESZ vállalta, hogy a közeljövőben negyedévente kommunikációs továbbképzést szervez az alkalmazottainak.

 

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

Top