Egy rendelő sem zár be – Egészségügyi információk

A járványügyi intézkedések miatt az egészségügyi ellátásban is jelentős változások jönnek.

Ezek mindannyiunk számára szokatlanok, néha kedvezőtlenek is lehetnek. Viszont mindegyik változás mögött a tömeges megbetegedések és az egészségügyi rendszer túlterhelésének elkerülése a cél: a folyamatos ellátás, a betegek minél hatékonyabb gyógyítása és a járványveszély ellenére is dolgozó egészségügyi személyzet megóvása.

Az egészségügyi dolgozókért törvényi kötelességén túl is mindent megtesz az önkormányzat: például védőfelszerelést (maszkot, kesztyűt, védőruházatot, fertőtlenítőszert) biztosítunk nekik.

Minimálisra kell csökkentenünk az orvosok és a betegek közötti közvetlen érintkezés számát. Ezért kérjük önöket, hogy ha fogorvosi ellátásra, háziorvosra vagy gyermekorvosra van szükségük, akkor először telefonon vagy elektronikus úton egyeztessenek, és kövessék az ott kapott utasításokat. A rendelési időket és az elérhetőségeket a csatolt táblázatokban találják. A FESZ szakrendelői sürgősségi ellátást és telefonos ügyletet biztosítanak.

A fogorvosok esetében a sürgősségi ellátás a következőket jelenti:
fogeltávolítás, vérzéscsillapítás, idegentest-eltávolítás, törött fog lecsiszolása, gyökércsatorna megnyitása, az előzőekhez szükséges érzéstelenítés és fogászati röntgen.

A 65 ÉV FELETTI ORVOSOK MUNKAVÉGZÉSÉNEK KORLÁTOZÁSA MIATT TEHÁT EGYETLEN FERENCVÁROSI KÖRZET SEM MARAD ORVOS NÉLKÜL.

 

Felnőtt háziorvosok elérhetőségei

Gyermek háziorvosok elérhetőségei

 

 

 

 

Top