Döntések az október 8-i képviselő-testületi ülésen
• Több hónapnyi vita és egyeztetés után a képviselők elfogadták az új lakásrendeletet. Ismét átlátható módon juthatnak bérlakáshoz a szociálisan rászorulók, a jövedelemmel rendelkező fiatalok, és a piaci alapú bérbeadás is új szabályozást kapott.

 

• A polgármester levette viszont napirendről a médiacég alapítását, ami a kerületi sajtónak még nagyobb függetlenséget biztosított volna. A döntés oka, hogy a Demokraták frakciója Baranyi Krisztina kérésének ellenére sem változtatta meg jelöltjét a cég felügyelő-bizottsági tagságára, hanem kitartottak Gréczy Zsolt mellett. Gréczy tavaly decemberben mondott le parlamenti mandátumáról. Úgy érezte, hogy az internetre felkerült intim fotói miatt túl nagy terhet jelent pártjának, a Demokratikus Koalíciónak.

 

• Elkezdődött az új szociális rendelet megalkotása. A rendelet célja, hogy jelentősen nőjön a rászorultsági alapú támogatások aránya. Az első forduló után a részletek kidolgozása következik.

 

• Szintén többséget kapott az új budapesti Duna-híddal kapcsolatos KÉSZ-ek módosításának megindítása. Erre azért volt szükség, hogy egyáltalán elkezdődjön a tervezés, így a testület a későbbiekben dönthet majd a híd által érintett ferencvárosi területeken érvényes építési szabályokról.

 

• A kulturális célú, kedvezményesen bérelhető önkormányzati helyiségekről szóló előterjesztést, ami ezúttal a családi napközik együttműködési szerződéseit érintette, elnapolták.

 

• Megszavazták a térfigyelő kamerák szoftverfejlesztését, ez a videófelvételek feldolgozását gyorsítja fel.

 

• Két előterjesztés az ülés során került be a napirendi pontok közé, így vitás körülmények között kaptak végül zöld utat. Szilágyi Zsolt (Jobbik/Új Pólus frakció) előterjesztése kötelezővé tenné a Fradi-zászló kitűzését a Polgármesteri Hivatal épületére. Csóti Zsombor (DK/Demokraták frakció) előterjesztése alapján az önkormányzat arra kérné a Fővárost, hogy az Üllői úti biciklisávok az úttestről átkerülhessenek a járdára.

 

A teljes ülés itt látható:

 

Top