Covid-kibeszélő pont egy hónapon át

Június 2-tól egy hónapon át minden szerdán 12 és 18 óra között ingyenes lelki segély pontot állít fel az önkormányzat, hogy a kerületiek ki tudják beszélni a Covid okozta szorongásaikat és félelmeiket.

 

A programot Bihari Viktória blogger ötlete alapján indítottuk. A Covid „lelki gyorstesztelés”-eken Bihari Viktóriával és különböző mentálhigiénés szakemberekkel lehet beszélgetni az elmúlt időszak problémáiról.

 

Június 9-én a József Attila-lakótelepen, a Nagyjátszótéren vehetik igénybe a szolgáltatást, június 16-án a Haller parkban, 23-án pedig a Madaras József téren.

 

A programot azért indítja az önkormányzat, mert az utóbbi év szinte mindenki számára nagyon megterhelő a mai napig. A magány krónikus stresszhelyzetté tud válni, és többszörösen kimutatott, hogy az egyedüllét depresszióhoz vezethet. Amikor bizonytalanná válik a jövő, meginog a jelen, megváltoznak az emberi kapcsolatok, veszélyben tudjuk szeretteinket, akkor halmozottan szükségünk van arra, hogy empatikus és ítéletmentes figyelmet kapjunk.

 

A sátorban profi segítők várnak mindenkit, akik segítséget szeretnének kérni és amennyiben szükséges, további szakszerű segítséget javasolnak a magány és bezártság okozta szorongással szemben. Azzal, hogy valaki felkeresi a Covid kibeszélő pontot, máris sokat tesz önmagáért és lelki egészségéért.

 

 

Top