A tankötelezettség megkezdésének halasztása 2021-ben

Tisztelt kerületi lakos Szülők!

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 45. § (2) bekezdése alapján a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik. A szülő kérelmére a felmentést engedélyező szerv döntése alapján a gyermek további egy nevelési évig óvodai nevelésben vehet részt. A szülő kérelmét az iskolakezdés évében január 15-éig nyújthatja be a felmentést engedélyező szervhez.

A fentiek alapján a kérelmeket a gyermek további egy évig történő óvodában maradására 2021. január 1. és 2021. január 15. között lehet benyújtani az Oktatási Hivatalhoz az erre létrehozott űrlapon. Az űrlap 2021. január 1-jétől lesz elérhető az Oktatási Hivatal honlapján, a www.oktatas.hu oldalon. A kérelmet a szülő/gyám nyújthatja be.

A kitöltött űrlapot kétféleképpen küldheti be a szülő/gyám:

  • ügyfélkapun keresztül elektronikus úton,
  • az Oktatási Hivatal honlapján elérhető elektronikus űrlap kinyomtatását és aláírását követően postai úton. Ez utóbbi esetben a kérelmet az Oktatási Hivatal, Budapest 1982 címre kell beküldeni.

 

Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!

 

Top