Hírek
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Gyarapszik, zöldül és fiatalodik Ferencváros
Polgármesteri interjú

Jelentős, 2,7 milliárd forintos többlettel zárt tavaly a költségvetés. Dr. Bácskai János polgármesterrel arról beszélgettünk, hogy megvan-e a helye a maradványösszegnek, de interjúnkból azt is megtudhatják, milyen elvek és tervek alapján fejlődik a kerület három része, és tényleg növekszik-e a zöldfelületek aránya Ferencvárosban.

Részletek »

Kultúrházak éjjel - nappal pályázat
Szakmai elismerésben részesültek az FMK munkatársai

A legjobb munkák közé kerültek Mészáros Gábor és Bertalan László, a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársai által készített alkotások a Kultúrházak éjjel - nappal 2019-es fotó és plakát pályázatán.

Részletek »

Dél-Pesti Centrum Kórház - Lakossági Fórum
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata Lakossági Fórumot tart június 5-én 18 órakor az FMK-ban. A fórum témája: „Dél-Pesti Centrum Kórház és környéke” Kerületi Építési Szabályzat elkészült egyeztetési dokumentációjának ismertetése.

Részletek »

Minden előzetes elvárást felülmúlt a Fradi Fieszta!
Csodálatos napot tölthetett együtt vasárnap a Fradi család

A 30. bajnoki címünket már hetekkel ezelőtt bebiztosítottuk, így az utolsó fordulót követően Fradi fiesztára vártuk szurkolóinkat a Budapest Parkba.

Részletek »

„Így lettem én”
65 év története Eperjes Károllyal

Matematika-, rajz- és szavalóversenyek, színész- és katonatörténetek, családi visszaemlékezések, Fradi, 1956, Csernobil és Európa jövője. Mindez szóba került A sport, ami teljessé tesz – Így lettem én című beszélgetéssorozat legutóbbi rendezvényén, ahol Eperjes Károly színművész volt Kopeczky Lajos vendége.

Részletek »

Szavakból lett színek
Leövey-s diákok kiállítás-megnyitója

A Leövey Klára Gimnázium diákjainak változatos munkáit tárja a közönség elé a Mester Galéria és Közösségi Tér. A festményeket és videomunkákat felvonultató tárlat különlegességéhez hozzájárult, hogy az egyik évfolyam Simon Márton: Polaroidok című verseskötetét használta ihletadó forrásként.

Részletek »

Sportos nap az egészségért
Családi nap a József Attila-lakótelepen

Szűrővizsgálatokkal, futó- és street workout versennyel, valamint tápláló finomságokkal várták a kerületieket a Ferencvárosi Családi Egészség- és Sportnapon május 11-én. Az önkormányzat József Attila-lakótelepi rendezvényén a mozgás és információszerzés mellett szórakozásra is lehetőség nyílt.

Részletek »

60 perc alatt a Kálvin térről Újpestre
Lóvasút-emléktábla átadás

Az egy órás menetidő nem a metrófelújítással függ össze. A lóvasútnak a 19. században legalább ennyi időre volt szüksége, hogy legyűrje a kilenc kilométeres távolságot. De csak szerencsés esetben, ha menet közben nem kellett lovat cserélni. A vonal ferencvárosi végállomásán május 10-én emléktáblát állítottak.

Részletek »

Végstádiumú betegekért futottak
Nárciszfutás a Nyúldombon

A rossz idő ellenére 350 gyerek és időskorú iramodott neki a nyúldombi futópályának Lente Lilla személyi edző, zumbaoktató zenés bemelegítése után május 9-én. Ferencváros 2012-ben csatlakozott a gyógyíthatatlan rákbetegek életkörülményeinek javításáért dolgozó Magyar Hospice Alapítvány Nárcisz-programjához, azóta idősek és fiatalok együtt ültetnek virágot és futnak a társadalmi szolidaritás jegyében.

Részletek »

Eső után is felhőtlen a játék
Megújult bölcsődeudvar Belső-Ferencvárosban

A 130 gyermeket ellátó Ráday utcai Aprók Háza Bölcsőde utcafrontra néző udvarát műfüves borítással újította fel Ferencváros Önkormányzata, melyet Zombory Miklós alpolgármester és Árvainé Komornik Katalin bölcsődevezető adott át.

Részletek »

Madarat lehetett velük fogatni
„Madarak városa, Ferencváros” program

Ötödik esztendeje zajlik kerületünkben a „Madarak városa, Ferencváros” program, amely idén is madárismereti ötpróbával zárult. Lapunk az óvodásoknak szóló eseményre látogatott ki, amit a Nyúldombon rendeztek meg május 8-án. A szervezők a kicsiket madárbemutatóval és fiókasimogatással is meglepték.

Részletek »

Kerületünkbe költözött a horvát médiaközpont
Felavatták a Horvát Kulturális Központ új székhelyét

Nemzetiségi vezetők és államtitkárok avatták fel a budapesti Horvát Kulturális Központ Lónyay utcai új székhelyét május 8-án. A Nagymező utcából érkező, Ferencvárosban otthonra lelt intézmény a horvát nemzetiség médiaközpontja, amely mostantól azon dolgozik, hogy kulturális centrummá fejlődjön.

Részletek »

Ferencvárosi Családi Egészség- és Sportnap
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata meghívja Önt és családját Családi Egészség- és Sportnapjára május 11-én 9-13 között a József Attila-lakótelepi Közösségi Házban.

Részletek »

Lóvasút emléktábla-avatás
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata meghívja Önt és a Pestet Újpesttel összekötő lóvasúti vonalnak emléket állító tábla ünnepélyes felavatására május 10-én, 11 órakor a Ráday utca 2. szám alatt.

Részletek »

120 éves az FTC
A jubileumi Szabadtéri fotófesztivál megnyitó ünnepsége

Magyarország legnépszerűbb sportegyesülete, az 1899-ben alapított Ferencvárosi Torna Club 2019-ben ünnepli alapításának 120. esztendejét. Ebből az alkalomból nagyszabású fotókiállítást szervezett a klub és Ferencváros Önkormányzata. A hazánkban egyedülálló kezdeményezés megnyitó ünnepségét május 3-án tartották a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Részletek »


2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 8Következő oldal »


Impresszum  Adatvédelem