Hírek
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Kitüntetett köztisztviselők
„Ferencváros Magyary Zoltán Díja”

A köztisztviselők és közalkalmazottak napja alkalmából adták át Ferencváros Magyary Zoltán-díjait azoknak a dolgozóknak, akik legalább 10 esztendeje kiemelkedő színvonalon végzik munkájukat a Polgármesteri Hivatalban. Dombóvári Csaba jegyző szerint az elismerés arra is felhívja a figyelmet, hogy az elektronikus ügyintézés világában sem veszhet ki a szakmából az emberi tényező.

Részletek »

Újabb apartmanokat kaptak a rákból gyógyuló gyerekek és szüleik
„Az egészségügy nem tudja pótolni a családi szeretetet”

Átadták a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek és szüleik átmeneti otthonaként szolgáló Démétér Ház új épületszárnyát. A 2006 óta a Szent László Kórház területén álló intézmény jelentősége óriási, hiszen előtte a szülőknek kórházi osztályokon, vagy gyermekük ágya mellett egy széken kellett aludniuk hetekig. A család állandó közelségét és otthonos körülményeket biztosító Démétér Ház szolgálataira olyan nagy az igény, hogy 2017-ben újabb hat apartman építése kezdődött meg, melyeket már birtokba vehettek a kis hősök.

Részletek »

Új autót kapott a rendőrség
Önkormányzati hozzájárulás a hatékony rendőri munkához

A bűnüldözést és a felderítési munkát szolgálja az a Dacia Duster típusú személygépkocsi, amely beszerzéséhez Ferencváros Önkormányzata biztostott hárommillió forintot a IX. kerületi rendőrkapitányság számára. A gépjármű indítókulcsát Bácskai János polgármester adta át Ámán András kapitányságvezetőnek július 6-án.

Részletek »

„Pro Sanitate Ferencváros” díj
Ferencváros elismerése az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért

Kimagasló és példamutató tevékenységéért idén Potoczky Jenőné asszisztens és Dr. Zegnál Mária háziorvos vehette át Zombory Miklós alpolgármestertől Ferencváros Önkormányzatának kitüntetését.

Részletek »

Testvérvárosi tábor Balatonlellén
Határon túli gyerekek nyaraltak a magyar tengernél

„Mint a leszakított haldokló virág
Mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág
Mint porba hullott mag, mi többé nem ered
Ha nem vigyázol ránk, olyanok leszünk mi is nélküled.”
(Ismerős Arcok: Nélküled)

Részletek »

Megújult ügyfélszolgálati kirendeltség
Kellemesebb és hatékonyabb lesz az ügyintézés a lakótelepen

Teljeskörű felújításon esett át a Polgármesteri Hivatal József Attila-lakótelepen található ügyfélszolgálati kirendeltsége. A Toronyház utcai irodahelyiség nemcsak esztétikus enteriőrt kapott, de tágasabb is lett, így az ügyfeleknek várhatóan kellemesebben telik majd az ügyintézés.

Részletek »

Gyász
Elhunyt Tavaszy Noémi

Életének 91. évében elhunyt Tavaszy Noémi grafikus, festőművész, iparművész, Ferencváros díszpolgára.

Részletek »

Bolgárok tettek magyar állampolgársági esküt
Ünnepség a magyarországi bolgár közösség szellemi központjában

A bolgár nemzetiség 32 tagja tette le a magyar állampolgársági esküt július 1-jén, az 1914 óta működő Magyarországi Bolgárok Egyesületének Vágóhíd utcai székházában. A résztvevők közül néhányan évtizedek óta Magyarországon laknak, többen pedig már itt születtek és családjuk sokadik generációjaként élnek hazánkban. Az ünnepélyes eskütételt Kállay Gáborné, Ferencváros alpolgármestere vezette le.

Részletek »

XV. Roma Kulturális Fesztivál
Zene és tánc az esélyegyenlőség jegyében

Június 30-án ismét a Ferencvárosi Művelődési Központ adott otthont a ferencvárosi cigány kisebbség bemutatkozásának, immár tizenötödik alkalommal.

Részletek »

„Papír Intarzia”
Meghívó

Hamza Maulihanovics Sharipov festőművész mesterkurzusa június 29-én 17 órától a Mester Galéria és Közösségi Térben (Mester u. 5.).

Részletek »

Mindent József Attiláról
Múzeumok Éjszakája a József Attila Emlékhelyen

Költőpárbajjal, helytörténeti sétákkal és József Attila-maratonnal ünnepelte Ferencváros a Múzeumok Éjszakáját. A három intézményben zajló programkavalkádban a Mester Galéria és a Helytörténeti Gyűjtemény mellett a Gát utcai József Attila Emlékhely kapta a főszerepet, ahol Jordán Tamás és Vecsei H. Miklós szülőhelyén idézte meg a poéta szellemét, de tárlatvezetés, koncertek és költő verseny is színesítette az ünnepet.

Részletek »

A logisztika mindig élesben dolgozik
Központi ünnepi állománygyűlés

Megalakulásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett csapatünnepet az MH Logisztikai Központ. A báró Hazai Samu Laktanyában tartott állománygyűlésen kitüntetéseket adtak át és megkoszorúzták a laktanya névadójának szobrát. Koszorút helyezett el Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere is.

Részletek »

Egy boldog csapat Fradi-mezben
Mezátadás és stadionlátogatás az Üllői úton

Vadonatúj Fradi-mezeket kapott tizenkét ferencvárosi futballkedvelő fiatal és két kísérőjük az FTC-től. A hír önmagában is említésre méltó, annak fényében pedig különösen az, hogy milyen drámai történet előzte meg a múzeum- és stadionlátogatással összekötött, örömteli eseményt.

Részletek »

Sportlegendákat díjaztak
Hesz Mihály olimpiai bajnok kapta a „Ferencváros Sportjáért” díjat

A június 21-i díjátadón két ferencvárosi olimpikont ismert el Ferencváros Önkormányzata. Bálint László kétszeres magyar bajnok, KEK-döntős, olimpiai ezüstérmes labdarúgó Polgármesteri Elismerő Oklevélben, míg Hesz Mihály olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos „Ferencváros Sportjáért” díjban részesült.

Részletek »

Múzeumok Éjszakája Ferencvárosban
Múzeumok Éjszakája Ferencvárosban

A József Attila Emlékhely, a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és a Mester Galéria és Közösségi Tér is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján, június 23-án.

Részletek »1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 9Következő oldal »Impresszum  Adatvédelem