Hírek
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Menaságra repülj…
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata meghívja Önt a csíkmenasági székelyek tartásáról, hitéről, nemzethez való hűségéről, magyar gyökereik és hagyományaik őrzéséről szóló dokumentumfilm vetítésére május 31-én 17:30 órakor a Ferencvárosi Pinceszínházban. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletek »

Szépkorú köszöntése
Boér Blanka 100 éves

Bakáts téri otthonában köszöntötte Boér Blankát 100. születésnapján Zombory Miklós alpolgármester.

Részletek »

Családi Nap a József Attila-lakótelepen
Meghívó

Színes programkavalkáddal várja a családokat Ferencváros Önkormányzata június 15-én 10 órától a Nagyjátszótéren. Minden program ingyenes!

Részletek »

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe
A Katasztrófavédelem tájékoztatója

Az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását – 2019. június 12. (szerda) 0:00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki.

Részletek »

Fantasztikus sikerrel folytatódott a ferencvárosi aranyév!
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata Európa csúcsára ért!

A rendes játékidőt követő büntetőpárbaj után érte el történelme első Bajnokok Ligája sikerét az FTC-Telekom Waterpolo.

Részletek »

„Zöld pont”
Egészséges életmód-nap a Kerekerdő oviban

Idén is megrendezte hagyományos tematikus játszónapját a Kerekerdő Óvoda. A nyári szünidő előtt nyolc kerületi óvodából érkeztek csoportok, hogy együtt töltsenek egy egészséges és környezettudatos életvitelre nevelő játékos napot. A rendezvényt Zombory Miklós alpolgármester nyitotta meg.

Részletek »

Tehetségbarát Önkormányzat
Újabb rangos elismerés kerületünknek

Tehetségbarát Önkormányzat díjban részesítette Ferencváros Önkormányzatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Új Nemzedék Központ. Az elismerést Kállay Gáborné vette át június 6-án, az Országos Tehetséggálán, a Hagyományok Házában.

Részletek »

"Deák" Emlékérem a ferencvárosi diákoknak
A "deák" Közalapítvány díjátadója

A Ferencvárosi "deák" Közalapítvány "deák" Emlékéremmel és az ezzel járó pénzjutalommal ismerte el a kerületben élő tehetséges, de nehéz körülmények között élő általános iskolások kimagasló eredményeit.

Részletek »

Hokisokat és újrahasznosító céget díjaztak
Átadták a Ferencváros Sportjáért díjat a Ferencváros Schmidt Egon díját

A júniusi díjeső a Veranda étteremben folytatódott, ahol átadták a Ferencváros Sportjáért és a környezetvédelemért járó Schmidt Egon díjakat. Előbbit az FTC férfi jégkorong csapata érdemelte ki, amely idén 90 éves történetének 26. bajnoki címét szerezte meg. A híres magyar ornitológus tudósról elnevezett elismerést pedig egy társadalmi ügyekre is érzékeny hulladékhasznosító cég kapta.

Részletek »

Feri Feszt
Legyen a vakáció értelmes, tartalmas és biztonságos

Hetedik alkalommal rendezték meg a Kábítószer Ellenes Világnaphoz és a szünidő közeledtéhez időzített Feri Feszt Prevenciós Napot és Diákmunka-börzét a Ferencvárosi Művelődési Központ (FMK) színháztermében és kertjében. A június 5-ei esemény a szermentes, biztonságos szórakozást, valamint a megbízható nyárimunka-lehetőségeket népszerűsítette a fiataloknak.

Részletek »

A Nemzeti Összetartozás Napja Ferencvárosban
A nemzet egységégét ünnepelték

"De túl minden bún, minden szenvedésen,
Önérzetünket nem feledve mégsem,
Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!"
(Sajó Sándor)

Részletek »

„Pro Facultate Ferencváros” díj
Elismerték a pedagógusokat

A kerület legrangosabb díjaival jutalmazták azokat a pedagógusokat, akik elkötelezetten és fáradhatatlanul nevelik fel a jövő generációit. Az FMK-ban rendezett pedagógusnapi ünnepségen a „Pro Facultate Ferencváros” díjak átadása után Feke Pál koncertje hozta lázba a tanárokat.

Részletek »

Nemzeti Összetartozás Napja Ferencvárosban
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartandó programsorozatra május 31. és június 4. között.
Megemlékezés és díjátadó június 3-án 10 órától a Szent Kereszt-templomban (Üllői út 145.).

Részletek »

2019-es Európai Parlamenti választás
Átlag feletti volt a részvétel kerületünkben is

Rekordrészvétellel zajlott hazánkban a 2019-es Európai Parlamenti választás. A választásra jogosultak 43,37%-a adta le szavazatát, míg Ferencvárosban a választópolgárok 50,14%-a járult az urnák elé. A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint a választást a szavazatok 52,33 százalékát megszerezve a FIDESZ-KDNP pártszövetség nyerte.

Részletek »

Feledhetetlen élményeket kínált a Református Zenei Fesztivál
„Hirdesd az igét!”

„... a zene Isten adománya és ajándéka, nem pedig emberi vívmány. A zene elűzi az ördögöt, és felvidítja az embereket. Hallatára feledjük a haragot, a bujaságot, a gőgöt és egyéb fő bűnöket.”
(Luther Márton)

Részletek »


2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 10Következő oldal »


Impresszum  Adatvédelem