Hírek
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

A kommunizmus áldozatainak emléknapja
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezendő megemlékezésre február 23-án, 15 órától.

Részletek »

Nőnapi Sportvarázs
Meghívó

Ferencváros Önkormányzatának nőnapi tematikus sportnapja a Vendel Tornacsarnokban (Vendel u. 10-16.) 10 órától. A program ingyenes!

Részletek »

Egészséghét a Méhecske Óvodában
Programsorozat az egészségtudatosság jegyében

A József Attila-lakótelepi Méhecske Óvoda a hagyományoknak megfelelően ismét Egészséghéttel hívta fel a figyelmet az intézménybe járó gyerekek és családjuk számára az egészséges étkezésre, a környezettudatos életmódra.

Részletek »

FMK program a legjobb 12 között!
Segítsen Ön is szavazatával vasárnap éjfélig!

Kedves Ferencvárosiak! Örömmel osztjuk meg Önökkel a hírt, hogy a Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozatban egy ferencvárosi esemény, az FMK által szervezett FESS MEG EGY TÉGLÁT” program bekerült az országos 12 legjobb közé! Kérjük, támogassák közönségszavazatukkal a rendezvényt, hogy még több ilyen akciót szervezhessünk!

Részletek »

FERENCVÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Ferencváros Önkormányzata képviseletében dr. Bácskai János polgármester ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a sajtóban megjelent, ferencvárosi parkolással kapcsolatos közlések miatt.

Részletek »

Álarcosbál kortalabul
Farsangi bulit rendeztek időseknek

Álarcosbál kortalanul címmel idén is megszervezték Ferencváros hagyományos, nyugdíjasoknak szóló farsangi ünnepségét. A mulatság középpontjában a jelmezverseny állt, de a résztvevők retro diszkóra is rophatták a táncot, Mikó István pedig énekelt és vidám történeteket mesélt.

Részletek »

Kreatívan - Velünk
Használható művészet diákoktól

Az ifjúsági kiállító- és közösségi térré változott Mesterpalánta, korábbi nevén Pincegaléria ezúttal a Kozma Lajos Faipari és Művészeti Szakgimnáziumnak ad lehetőséget a bemutatkozásra. A március 3-áig megtekinthető tárlat a művészeti tagozatos diákok mestermunkáit mutatja be, melyek között szabadkezes rajzokkal, grafikákkal és lakberendezői makettekkel is találkozhat a közönség.

Részletek »

I. Ferencvárosi Szakrális Kórustalálkozó
Egyházi zene a polgári világban

„Ama dolgok között, amelyek alkalmasak arra, hogy felüdítsék és gyönyörködtessék az embert, a zene vagy a legelső, vagy pedig a legelsők egyike; és úgy kell fölfognunk a dolgot, hogy a zene Istennek ajándéka, amelynek éppen ez a rendeltetése.”
(Kálvin János)

Részletek »

Kultúrházak Éjjel-Nappal
Koncertek és kiállítás a kultúrházak éjszakáján

A Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozatnak hála, február első hétvégéjén ismét a figyelem középpontjába kerülhettek a kultúra újkori agórái. A 2018-as tematika: Helyben van a sokszínűség – a művelődési házak összetett szerepét és sokoldalúságát állította fókuszba.

Részletek »

I. Ferencvárosi Szakrális Kórustalálkozó
Meghívó

Egyházi zene a polgári világban, IX. kerületi kórusok hangversenye. Helyszín: Dunamelléki Református Egyházkerület Székháza – Díszterem (Ráday u. 28.). Időpont: február 7. 18 óra.

Részletek »

Ferencvárosi rendőrök jutalmazása
Átadásra kerültek a Ferencváros „év rendőre” díjak

Január 30-án a Haller utcai kapitányságon a IX. kerületi Rendőrkapitányság állománygyűlés keretében tüntette ki a kiemelkedően teljesítő rendvédelmi kollégákat.

Részletek »

Új mesterséges intelligencia központ létesül Ferencvárosban
„Az ország versenyképességének fontos visszaigazolása”

Száz mérnököt foglalkoztató új mesterséges intelligencia központot hoz létre a német Continental autóipari vállalat Budapesten, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Részletek »

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Bővül az együttműködők köre a drogellenes harcban

A Drogprevenciós Alapítvány és az általa működtetett Drogoplex Ambulancia mutatkozott be a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi találkozóján, ahol bejelentették, februárban Pesterzsébettel is együttműködési megállapodást ír alá a ferencvárosi szervezet.

Részletek »

Megújul a magyarországi bolgárság otthona
Kormányzati támogatással bővítik a Bolgár Művelődési Házat

Január 25-én sajtótájékoztató keretében mutatták be a Vágóhíd utcai Bolgár Művelődési Ház bővítésének terveit. A magyar és bolgár kormányzati közreműködéssel megvalósuló beruházás bejelentésén részt vett Valeri Szimeonov, a Bolgár Köztársaság miniszterelnök-helyettese és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Részletek »

Kőleves, Kisgömböc és az Öreg katona
Kerekerdei Mesemondó találkozó

„Nincs nagyszerűbb dolog annál, amikor a kisgyerek issza minden egyes szavát a mesélőnek, és képzete elindul abba a csodás világba, amit együtt teremtett meg azzal, akinek a meséjét hallgatja.”
(Lázár Ervin)

Részletek »1 | 2 Következő oldal »Impresszum  Adatvédelem