Hírek
2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Húsvétváró Vásár és Tojásfestő Műhely a Ferenc téren
Meghívó

Színes húsvéti programok gyermekeknek és felnőtteknek április 8-án a megújult Ferenc téren.

Részletek »

Tehetség Napja
Hangszeradomány a Zeneiskolának

„Jó mérnök, vegyész stb. lehet valaki, ha tizenöt éves koráig rá sem gondol. De zeneértő nem lehet, ha hatéves korában (s játékosan még előbb) nem kezdik rendszeresen nyitogatni-gyakorolni a fülét.”
(Kodály Zoltán)

Részletek »

Koszorúzás és díjátadás
Molnár Ferencre emlékeztek a Lónyay utcában

„Színeit vesztette volna A Pál utcai fiúk? A bőrében pókháló-ráncok, a csontjában több a mész? Ellenkezőleg – Molnár Ferenc regénye ma is azt az ifjúságot őrzi, egy elmúlt ifjúság érzelmeit, álmait, a törökméz, a szekunda, a kaland ízét, a boldogságot, a boldogságba először belopakodó, sejtelmes, szorongató szomorúságot. Változatlan regény. Ugyanazt mondja, mint megírása idején.”
(Illés Endre)

Részletek »

Vízparti séta a 225 éves Ferencvárosban
Ferencváros Önkormányzatának különleges programja a Víz Világnapján

Rengeteg érdeklődő járta be március 22-én a Művészetek Palotája épületét, majd az esti Duna-parton a Nemzeti Színháztól a Fővám térig tartó útvonalat, megismerkedve a helyi épített örökséggel.

Részletek »

A lakótelep jövője – a jövő lakótelepe
Lakossági fórum a József Attila-lakótelep megújításáról

Ferencváros Önkormányzata idén februárban írta ki a József Attila-lakótelep településrendezését célzó építészeti tervpályázatát, melynek kapcsán lakossági fórumot tartottak a Toronyház utcai Közösségi Házban március 21-én.

Részletek »

József Attila Irodalmi Szalon
Meghívó

„Tavaszi forrás” – Kerekasztal-beszélgetés A Hetedik irodalmi folyóirat alkotóival, szerkesztőivel a József Attila Emlékhelyen (Gát u. 3.) március 23-án 18 órától. A belépés díjtalan!

Részletek »

Vízparti séta a 225 éves Ferencvárosban a Víz Világnapja alkalmából
Meghívó

A Víz Világnapja alkalmából Ferencváros Önkormányzata különleges sétára hív mindenkit, aki mind a modern építészet, mind a XIX. század épített öröksége iránt érdeklődik. Sétáljon velünk végig március 22-én a ferencvárosi Duna-parton a MÜPA épületétől egészen a Fővám térig!

Részletek »

„Kincskereső” – ferencvárosi gyerek bolhapiac
Meghívó

Gyerek bolhapiac március 25-én az FMK-ban. Megunt könyved, játékod és sportszereidet árulhatod, vagy megtalálhatod azt a kincset, amelyre már régóta vágytál. Jelentkezz minél előbb, ha zsebpénz kiegészítésre vágysz!

Részletek »

A lakótelep jövője – a jövő lakótelepe
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata 2017. március 21-én (kedd) 18 órakor Lakossági fórumot tart a József Attila-lakótelepi Közösségi Házban a lakótelep elkövetkező évtizedeit meghatározó településrendezési és építészeti tervpályázat témájában.

Részletek »

„Bizony mondom, hogy győz most a magyar…”
Ferencvárosi megemlékezés március 15. alkalmából

„Meg kell, hogy érjem azt a szép napot,
Midőn áldásodat reánk adod,
S mi annyi átokteljes év után
Sirunk, mosolygunk az öröm mián,
Midőn, mit eltört láncunk ád, a nesz
Egy szabad nemzet imádsága lesz!”
(Petőfi Sándor)

Részletek »

Ferencváros Önkormányzatának rendezvényei a Forradalom és Szabadságharc évfordulóján
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc emlékére szervezett ünnepségsorozatra.

Részletek »

Új terepjáró segíti a katasztrófavédelem munkáját
Ferencváros Önkormányzatának nagy értékű támogatása

Több mint négymillió forintos támogatásból megvásárolt Dacia Duster gépjárművet adott át dr. Bácskai János polgármester a Vágóhíd utcai Tűzoltóparancsnokságon Varga Ferenc tűzoltó dandártábornoknak március 10-én.

Részletek »

Együttműködéssel a kultúráért!
A Képviselő-testület elfogadta a kerület új kulturális koncepcióját

A 2017-2022 közötti időszakra szóló koncepció Ferencváros egyik fő pillérének, a kultúrának fejlesztési irányait határozza meg.

Részletek »

„Nem pedagógusok elleni kiáltvány a Mindenki”
Az Oscar-díjas film sajtótájékoztatója a Bakáts iskolában

A film fő kérdése az, hogy miként lehet elvenni egy gyerektől azt a dolgot, amiért belépett egy kórusba, azért, hogy bent maradhasson a kórusban. Az ilyen feloldhatatlan paradoxonok adják az élet sava-borsát - mondta Deák Kristóf rendező az alkotás egyik helyszínén, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában rendezett sajtótájékoztatón.

Részletek »

József Attila mindenkiNET 2017.
Az online videópályázat feltöltési határideje: március 31.

Ferencváros Önkormányzatának online videópályázata első ízben 2015 áprilisában, a költő születésének 110. évfordulóján került megrendezésre. Idén már negyedszer nyitjuk meg a pályázati felületet és elindítjuk a József Attila mindenkiNET 2017. online videópályázatot.

Részletek »1 | 2 | 3 | 4 | 5 Következő oldal »


Impresszum  Adatvédelem