FERENCVÁROS
Hírek
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Másodfokú hőségriasztás
A Katasztrófavédelem tájékoztatója - 2018. augusztus 7.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban is marad a hőség, az év eddigi legmelegebb hete várható. A kánikula miatt 2018. augusztus 8-án 0:00 órától augusztus 10-én 24 óráig másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Részletek »

„Három kívánság”
A Nándori Cukrászda alkotása lett Magyarország cukormentes tortája!

2013 és 2014 után harmadik alkalommal választották meg a Ráday utcai Nándori Cukrászda legújabb „tortakölteményét” Magyarország cukormentes tortájának. A „Három kívánság” elnevezésű torta a kategória alapelveinek megfelelően sem cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz.

Részletek »

Másodfokú hőségriasztás
A Katasztrófavédelem tájékoztatója - 2018. július 30.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért 2018. július 30-án 12 órától augusztus 5-én 24 óráig másodfokú hőségriasztás lépett életbe.

Részletek »

Bakáts Feszt Ferencvárosban!
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata idén is megrendezi immáron hagyományos, nagysikerű nyárvégi kulturális fesztiválját Ferencváros szívében, augusztus 23-26. között. A kiemelt programok kivételével minden program ingyenesen látogatható!

Részletek »

Gyász
Elhunyt Bézsenyi Ákos

Életének 64. esztendejében elhunyt Bézsenyi Ákos, Ferencváros Önkormányzatának egykori képviselője.

Részletek »

Kitüntetett köztisztviselők
„Ferencváros Magyary Zoltán Díja”

A köztisztviselők és közalkalmazottak napja alkalmából adták át Ferencváros Magyary Zoltán-díjait azoknak a dolgozóknak, akik legalább 10 esztendeje kiemelkedő színvonalon végzik munkájukat a Polgármesteri Hivatalban. Dombóvári Csaba jegyző szerint az elismerés arra is felhívja a figyelmet, hogy az elektronikus ügyintézés világában sem veszhet ki a szakmából az emberi tényező.

Részletek »

Újabb apartmanokat kaptak a rákból gyógyuló gyerekek és szüleik
„Az egészségügy nem tudja pótolni a családi szeretetet”

Átadták a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek és szüleik átmeneti otthonaként szolgáló Démétér Ház új épületszárnyát. A 2006 óta a Szent László Kórház területén álló intézmény jelentősége óriási, hiszen előtte a szülőknek kórházi osztályokon, vagy gyermekük ágya mellett egy széken kellett aludniuk hetekig. A család állandó közelségét és otthonos körülményeket biztosító Démétér Ház szolgálataira olyan nagy az igény, hogy 2017-ben újabb hat apartman építése kezdődött meg, melyeket már birtokba vehettek a kis hősök.

Részletek »

Új autót kapott a rendőrség
Önkormányzati hozzájárulás a hatékony rendőri munkához

A bűnüldözést és a felderítési munkát szolgálja az a Dacia Duster típusú személygépkocsi, amely beszerzéséhez Ferencváros Önkormányzata biztostott hárommillió forintot a IX. kerületi rendőrkapitányság számára. A gépjármű indítókulcsát Bácskai János polgármester adta át Ámán András kapitányságvezetőnek július 6-án.

Részletek »

„Pro Sanitate Ferencváros” díj
Ferencváros elismerése az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért

Kimagasló és példamutató tevékenységéért idén Potoczky Jenőné asszisztens és Dr. Zegnál Mária háziorvos vehette át Zombory Miklós alpolgármestertől Ferencváros Önkormányzatának kitüntetését.

Részletek »

Testvérvárosi tábor Balatonlellén
Határon túli gyerekek nyaraltak a magyar tengernél

„Mint a leszakított haldokló virág
Mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág
Mint porba hullott mag, mi többé nem ered
Ha nem vigyázol ránk, olyanok leszünk mi is nélküled.”
(Ismerős Arcok: Nélküled)

Részletek »

Megújult ügyfélszolgálati kirendeltség
Kellemesebb és hatékonyabb lesz az ügyintézés a lakótelepen

Teljeskörű felújításon esett át a Polgármesteri Hivatal József Attila-lakótelepen található ügyfélszolgálati kirendeltsége. A Toronyház utcai irodahelyiség nemcsak esztétikus enteriőrt kapott, de tágasabb is lett, így az ügyfeleknek várhatóan kellemesebben telik majd az ügyintézés.

Részletek »

Gyász
Elhunyt Tavaszy Noémi

Életének 91. évében elhunyt Tavaszy Noémi grafikus, festőművész, iparművész, Ferencváros díszpolgára.

Részletek »

Bolgárok tettek magyar állampolgársági esküt
Ünnepség a magyarországi bolgár közösség szellemi központjában

A bolgár nemzetiség 32 tagja tette le a magyar állampolgársági esküt július 1-jén, az 1914 óta működő Magyarországi Bolgárok Egyesületének Vágóhíd utcai székházában. A résztvevők közül néhányan évtizedek óta Magyarországon laknak, többen pedig már itt születtek és családjuk sokadik generációjaként élnek hazánkban. Az ünnepélyes eskütételt Kállay Gáborné, Ferencváros alpolgármestere vezette le.

Részletek »

XV. Roma Kulturális Fesztivál
Zene és tánc az esélyegyenlőség jegyében

Június 30-án ismét a Ferencvárosi Művelődési Központ adott otthont a ferencvárosi cigány kisebbség bemutatkozásának, immár tizenötödik alkalommal.

Részletek »

„Papír Intarzia”
Meghívó

Hamza Maulihanovics Sharipov festőművész mesterkurzusa június 29-én 17 órától a Mester Galéria és Közösségi Térben (Mester u. 5.).

Részletek »1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 10Következő oldal »Impresszum  Adatvédelem