Hírek
2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

"Ferencváros fényképeken" és "Ferencváros családi fotóalbuma"
Meghívó

A kerületünk névadásának 225. évfordulója alkalmából kiírt pályázatok díjátadója és Kocsis Tibor Békebeli Budapest című filmjének vetítése október 17-én, 17 órától a Házasságkötő Teremben (Bakáts tér 1.).

Részletek »

„Ferencváros Fényképeken” kiállításmegnyitó
Meghívó

A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény (Ráday u. 18.) szeretettel meghívja Önt a Ferencváros Fényképeken című kiállítás megnyitójára december 1-én 17 órától. Megnyitja: dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere.

Részletek »

Lakossági fórum
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata lakossági fórumot hirdet november 29-én 18 órától a Polgármesteri Hivatal üléstermébe (Bakáts tér 14., II. emelet). A lakossági fórum témái: Ferencváros Településképi Arculati Kézikönyve, Településképi rendelet.

Részletek »

Adventi Sportnap
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata játékos sportnapja a Mikulás és a Karácsony jegyében december 2-án 10 órától a Vendel Tornacsarnokban. Minden program ingyenes!

Részletek »

„Csonka vágányon”
Meghívó

November 17-én 17 órától a „Csonka vágányon” című 53 perces magyar dokumentumfilmet tekinthetik meg, majd a film után a rendezővel, Dékány Istvánnal beszélgethetnek az érdeklődők a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben.

Részletek »

Egészségnap a lakótelepen
Szűrővizsgálatok, előadások a Közösségi Házban

A Ferencvárosban élő 60 év felettiek részére szerveztek ingyenes Egészségnapot a József Attila-lakótelepi Közösségi Házban, melyen különféle szűrővizsgálatokat vehettek igénybe. „A teljesség felé” idősügyi koncepció keretében megvalósult eseményen köszöntőt mondott Kállay Gáborné alpolgármester.

Részletek »

Gyász
Elhunyt Tóbiás Áron

Életének 91. évében elhunyt Tóbiás Áron író, újságíró, Ferencváros polgára és többszörös kitüntetettje.

Részletek »

„Humanitas Ferencváros” díj
A szociális területen dolgozók munkáját díjazta Ferencváros Önkormányzata

„Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni”
(Albert Camus)

Részletek »

Restaurálják a Borárus szobrát
A Budapest Galéria tájékoztatása

A közismert Boráros téri szobrot a restaurálást követően 2018 tavaszán állítják vissza.

Részletek »

„Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!”
Szociálpolitikai Kerekasztal

Esélyegyenlőség Ferencvárosban címmel szervezett szakmai konferenciát a IX. kerületi Szociálpolitikai Kerekasztal november 13-án az FMK-ban.

Részletek »

Együttműködés a megelőzésért
Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

A Mátyás téri volt Kesztyűgyárban kialakított Közösségi Házban tartották meg a VIII. és a IX. kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF) első közös rendezvényét. A 2017 áprilisában aláírt együttműködés részeként megvalósuló négynapos, akkreditált pedagógiai műhelymunkában mindkét városrész pedagógusai részt vehettek.

Részletek »

Aranyszamár Nap
Születésnap a mese jegyében

A Ferencvárosi Művelődési Központban tartotta 20. születésnapi rendezvényét az Aranyszamár Színház november 11-én. Az egész napos játékos összejövetelen Kállay Gáborné alpolgármester mondott köszöntőt.

Részletek »

Beköszöntött a digitális korszak a Tudományfesztiválon
Budapest az „okos városok” világában

A hagyománytól eltérően, idén nem a Nemzeti Múzeum kertjében, hanem a Múzeum utcai Kossuth Klubban rendezték meg a tudományos ismeretterjesztést népszerűsítő eseményt, amelyet évről évre Ferencváros is támogat. A VII. Tudományfesztiválon az érdeklődők előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak meg, a VIII. és IX. kerületi diákok pedig a várost járva próbálhatták ki a Budapest Science City okostelefonos applikációt.

Részletek »

Aranyszamár Nap
Meghívó

Az Aranyszamár Színház 20. születésnapi rendezvénye a Ferencvárosi Művelődési Központban (Haller u. 27.) november 11-én szombaton, 10 órától egész napon át. Ferencvárosi gyermekek számára a program ingyenes!

Részletek »

„Szintézis”
Kiállításmegnyitó a Pincegalériában

A Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola tanulóinak munkáiból nyílt kiállítás az FMK Pincegalériájában november 9-én.

Részletek »1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 19Következő oldal »Impresszum  Adatvédelem