Hírek
2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Megújult a Közraktár utca 24. szám alatti orvosi rendelő
Korszerű körülmények közt indulhat újra az ellátás

Több mint 15 millió forintos ráfordítással újítatta fel Ferencváros Önkormányzata a Közraktár utcai háziorvosi rendelőt. A munkálatok befejezését követően Zombory Miklós alpolgármester tekintette meg az átadásra kész rendelőintézetet.

Részletek »

"Deák" Emlékérmet kaptak a kitűnően teljesítő ferencvárosi diákok
A "deák" Közalapítvány díjátadója

A 18 éve alapított Ferencvárosi "deák" Közalapítvány emlékéremmel és pénzjutalommal ismerte el a kerületben lakó tehetséges, kitűnő iskolai eredménnyel rendelkező, de nehéz körülmények között élő általános iskolásokat.

Részletek »

„Zöld pont”
Egészséges életmódra neveli a kerület ovisait a Kerekerdő

Június 5-én tartotta hagyományos tematikus játszónapját a Kerekerdő Óvoda, melyre évente vendégül hívja a kerület valamennyi óvodáját is. A nyári szünidő előtt a kicsik együtt tölthetnek egy felhőtlen napot, miközben egészséges és környezettudatos életvitelre nevelő játékokon vehetnek részt. A rendezvényt Zombory Miklós alpolgármester nyitotta meg és átadta Ferencváros Önkormányzatának ajándékcsomagjait is.

Részletek »

VI. Feri Feszt
A szabadidő hasznos eltöltése is prevenció

Évről évre kettős aktualitása van a Feri Fesztnek, a fiatalokat célzó drogprevenciós napnak és diákmunka börzének, hiszen egyszerre kapcsolódik a Kábítószer Ellenes Világnaphoz és a vakáció kezdetéhez.

Részletek »

Gyász
Elhunyt Heincz Mihály, a József Attila-lakótelep fő-építésvezetője

Életének 94. évében elhuny Heincz Mihály „Pro Urbe Ferencváros” díjas építészmérnök.

Részletek »

Átadták az idei Bárczy István-díjakat
Két ferencvárosi pedagógus a díjazottak között!

A fővárosi pedagógusnap alkalmából összesen 25-en kapták meg az elismerést, köztük Kissné Tallós Zsuzsanna Ibolya, a Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese és Lukács Emília, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium könyvtáros tanára.

Részletek »

Pro Facultate díjátadás
Elismerték a pedagógusokat

A kerület legrangosabb díjaival jutalmazták azokat a pedagógusokat, akik elkötelezetten és fáradhatatlanul nevelik fel a jövő generációit. Az FMK-ban rendezett pedagógusnapi ünnepségen a Pro Facultate díjak mellett arany és gyémánt díszokleveleket adtak át a legnagyobb tapasztalattal bíró tanítóknak, de a polgármesteri dicséret sem maradt el.

Részletek »

Sokan várták a nyarat a Ferenc téren
Nyárváró Családi Nap

Ismét hatalmas tömeg gyűlt össze június 3-án, a Ferenc téren megrendezett Nyárváró Családi Napon. A környékbeli civilek és vállalkozók által szervezett, önkormányzati támogatással megvalósult rendezvény a már szokásosnak mondható programelemek mellett számos újdonságot is kínált a kilátogató ferencvárosiaknak. Az eseményen a férjével és kislányával érkező Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is részt vett.

Részletek »

Nemzeti Összetartozás Napja
Díjátadás és Élő Népviseleti Bemutató Ferencvárosban

„Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!”
(József Attila)

Részletek »

Szépkorú köszöntése
Fabó Erzsébet 90 éves

Angyal utcai otthonában köszöntötte május 31-én Bácskai János polgármester és Ladányi Erika idősügyi koordinátor a 90 esztendős Fabó Erzsébet volt önkormányzati képviselő asszonyt.

Részletek »

Nyárköszöntőn mulattak az idősek
Szépkorúak Juniálisa

Ferencváros nyugdíjasai egy kellemes partin vehettek részt a Toronyház utcai Platán Idősek Klubja kertjében rendezett Szépkorúak V. Juniálisán. Az eseményen ebéddel várták a résztvevőket, majd egészen estig szóltak a slágerek. A kerület alpolgármestere szerint annyi idősprogram van a kerületben, hogy mindenki könnyedén megtalálhatja a hozzá illőt.

Részletek »

Önkéntes nap Középső-Ferencvárosért
Megszépült a Haller park és a Csudafa Óvoda

A budapesti központját a Soroksári út Haller utca sarkán lévő irodaházban működtető multinacionális olajipari vállalat, a BP önkéntes napot szervezett munkavállalóinak május 28-án. A cég közel száz dolgozója a Zöldövezet Társulás és a FESZOFE Kft. munkatársainak segítségével szépítette meg a Haller parkot.

Részletek »

XV. Református Zenei Fesztivál
„Hirdesd az igét!”

„... a zene Isten adománya és ajándéka, nem pedig emberi vívmány. A zene elűzi az ördögöt, és felvidítja az embereket. Hallatára feledjük a haragot, a bujaságot, a gőgöt és egyéb fő bűnöket.”
(Luther Márton)

Részletek »

Játék határok nélkül
Ferencvárosi Gyermeknap az FMK-ban

Valóságos játékparadicsom várta Ferencváros apróságait az FMK kertjében rendezett gyereknapi rendezvényen, május 26-án. A fiatalokat interaktív mesefoglalkozásokkal, koncertekkel és táncprogramokkal szórakoztatták a színpadon, a mozgékonyabbakat pedig ügyességi próbák, sporteszközök és cuki kisállatok várták.

Részletek »

Plusz tornatermet kapott a Kosztolányi suli
Az Epres Óvodát is ki fogja szolgálni az új létesítmény

A Kosztolányi Dezső Általános Iskola hagyományos családi napján avatták fel az állami és önkormányzati támogatással épült, közel 140 nm-es új tornatermet, ahol mostantól nem csupán az iskolások, hanem az Epres Óvoda lurkói is mozoghatnak. Az intézmény ezzel véget vethet a kényszerűségből a folyosón tartott testnevelésóráknak.

Részletek »1 | 2 | 3 | 4 | 5 . . . 8Következő oldal »Impresszum  Adatvédelem