Hírek
2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

József Attila Irodalmi Szalon
Meghívó

„Folyamisten gyermekei” – beszélgetés Lanczkor Gábor költővel a József Attila Emlékhelyen (Gát u. 3.) február 23-án 18 órától. A belépés díjtalan!

Részletek »

Az önkormányzat és a magánszféra új együttműködési tere
Megalakult a Ferencvárosért Klub

Megtartotta alakuló ülését a Ferencvárosért Klub, melynek célja, hogy a kerületi székhelyű, vagy itt működő intézményekkel, cégekkel, vállalkozásokkal az önkormányzat szorosabb kapcsolat alakítson ki, illetve, hogy a „klubtagok” jobban megismerhessék egymást.

Részletek »

Ásványbörze az FMK-ban
Meghívó

Kiállítás, vásár és bemutató 2017. március 5-én, 9 órától.

Részletek »

Egyre népszerűbb a kosárlabdatorna
3 x 3 a Vendel utcában

Az eseményre ez alkalommal is rekordszámú - 16 csapat nevezett, melyek között 2 lánycsapat is volt, amely remekül helytállt még a fiúk között is. A torna kísérőrendezvényeként most is szerveztek büntetődobó-versenyt, amit Pataki Attila, a Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakgimnázium tanulója nyert meg.

Részletek »

I. Ferencvárosi Sportgála
Sportünnep az FMK-ban

Ferencvárosi kötődésű olimpiai-, világ- és Európa bajnok sportlegendák társaságában rendezte meg Ferencváros Önkormányzata a Ferencvárosi Sportgálát február 17-én.

Részletek »

A lakótelep jövője – a jövő lakótelepe
Tervpályázat és közösségi tervezés a 21. századi lakótelepért

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Szűcs Balázs, kerületünk főépítésze és dr. Bácskai János polgármester az ingatlanfejlesztési „Oscar-díjjal” elismert városrehabilitáció újabb mérföldkövét február 17-én. Ferencváros Önkormányzata tervpályázatot ír ki a József Attila-lakótelep településrendezési és építészeti megújítására.

Részletek »

A kommunizmus áldozatainak emléknapja
Meghívó

Ferencváros Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezendő megemlékezésre 2017. február 24-én.

Részletek »

Amerikai álom – képzelet, vagy valóság?
Amerika-nap a Weöres Gimnáziumban

A Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium diákjai és pedagógusai betekintést nyerhettek az USA budapesti nagykövetségének munkájába, valamint tájékozódhattak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről és kreatív módon szerezhettek még több információt az Egyesült Államokról és annak kultúrájáról a február 15-i Amerika Nap elnevezésű rendezvényen.

Részletek »

Álarcosbál kortalanul
Meghívó

Zene, tánc és jelmezverseny várja a szórakozni vágyókat február 16-án 15 órától a Ferencvárosi Művelődési Központban. A belépés díjtalan!

Részletek »

Jegyescsomag átadása
Civil kezdeményezés a házasulandók számára

A Házasság Hetében, február 13-án adta át dr. Bácskai János polgármester és Kállay Gáborné alpolgármester az első ferencvárosi jegyescsomagot Geleji Borbála és Bersényi Ágoston jegyespárnak a Házasságkötő teremben.

Részletek »

Nőnapi Sportvarázs a Vendel utcai Sportcsarnokban
Meghívó

Kedves ferencvárosi Lányok, Asszonyok!
Ferencváros Önkormányzata idén is sok szeretettel várja a sportolni vágyó hölgyeket a Nőnaphoz kapcsolódó rendezvényén. Helyszín: Vendel Tornacsarnok (Vendel utca 10-16.), időpont: március 4. (szombat) 10.00-14.30 között.

Részletek »

Ki tud többet Ferencvárosról?
Helytörténeti verseny általános iskolásoknak

Jubileumi, tizenötödik alkalommal rendezi meg a Ferencvárosi Helytörténeti Vetélkedő-sorozatot a Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület. A február 8-i első fordulón a felső tagozatos általános iskolások két korcsoportja mérte össze tudását az FMK-ban.

Részletek »

Vidám teadélután
Idősügyi farsang a Házasságkötő teremben

A Nyugdíjasok Szociális Fóruma és a Budapesti Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház támogatásával vidám farsangi teadélutánt tartottak a kerületi időseknek a Házasságkötő teremben február 7-én.

Részletek »

Ferencvárosban járt Böjte Csaba
A ferences szerzetes bejárta kerületünk nevezetességeit

Az erdélyi Nagyszalontán lévő gyermekotthonban élő 11 fiatallal közösen érkezett baráti látogatásra Böjte Csaba atya a Ferencvárosban lakó vitéz Rajna Tibor ’56-os hőshöz február 6-án.

Részletek »

Művész Pince Fiataloknak
Kiállításmegnyitó a Pincegalériában

A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium festő szakos tanulóinak munkáiból nyílt kiállítás a Pincegalériában február elsején. A kiállítást megnyitotta Császár Gábor, a gimnázium művészeti igazgatóhelyettese.

Részletek »1 | 2 | 3 Következő oldal »


Impresszum  Adatvédelem