Az M3 metró déli vonalszakasza rekonstrukciójához szükséges felszíni munkálatok elkezdődnek!

Az M3 metró déli vonalszakasza rekonstrukciójához szükséges felszíni munkálatok elkezdődnek!
Tájékoztatás

2019. március 11. | M3 metró, déli vonalszakasz, rekonstrukció, felszíni munkálat

   

A M3 metróvonal déli vonalszakaszán a közeljövőben közlekedő pótlóbuszok útvonalának kialakítása miatt az alábbi forgalmi korlátozások kerülnek bevezetésre:

2019. március 11-étől, hétfőtől a Nagyvárad tértől a Határ útig az Üllői úton elkezdődik a buszsávok kijelölése. Először az új forgalmi rendet jelző táblák kerülnek kihelyezésre letakarva, vagyis érvénytelenítve,  majd a forgalmi sávok hosszanti, sárga ragasztott jelei. A „BUSZ” feliratok a kivitelezés utolsó ütemében fognak létesülni. A buszsávok csak a záróvonalak, a feliratok és a besorolás rendjét jelző táblák együttes megléte esetén lesznek hatályosak, így csak a déli vonalszakaszon esedékes pótlás tényleges beindulásakor kerülnek a táblák kitakarásra. Mivel a teljes vonalszakasz forgalmi rendjét nem lehet rövid időn belül elkészíteni, ezért a kivitelezők a fent említett ütemezéssel március 11-étől folyamatosan végzik a munkálatokat,  hogy a déli vonalszakasz pótlásának megkezdésére a szükséges módosítások elkészüljenek. Amíg minden szükséges jelzés (záróvonal, felirat, tábla) együttesen a helyszínen nincs kint, addig az Üllői úton az eredeti forgalmi rend lesz érvényben, tehát a közlekedők minden forgalmi sávot használhatnak. A buszsávok tényleges érvénybe lépéséről később külön tájékoztatjuk a közlekedőket.

Az Üllői úton végzett munkálatokkal egy időben a XIII. kerület Váci út – Lőportár utca csomópontjában és a Nagyvárad téren a pótlóbuszok visszafordulását elősegítő jelzőlámpás csomópontok átépítése is megkezdődik, és az Üllői úti munkálatokkal együttesen várhatóan 2019. március végére elkészülnek.

Kérjük, hogy a M3 metró rekonstrukcióval érintett útszakaszokon kiemelt figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek.Impresszum  Adatvédelem