Nyitott tornaterem program

Nyitott tornaterem program
Ferencváros Önkormányzatának ingyenes sportfoglalkozásai

2018. szeptember 3. | lakossági szabadidősport edzés, Nyitott tornaterem akció, Humánszolgáltatási Iroda

   

Ferencváros Önkormányzata 2018. szeptember első hetétől ismét ingyenes, szakemberek által vezetett sportfoglalkozásokra várja a kerület lakosait egészségük megőrzése és edzettségük javítása érdekében a táblázatban feltüntetett helyszíneken és időpontokban.

 

Helyszín Időpont Foglalkozás, szakember
Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Lobogó u. 1.
Toronyház u. 21.
hétfő
csütörtök
17.30-18.45
18.00-19.15
egészségmegőrző edzések
Babály László vagy Ladányi Edina
Vendel Sportcsarnok
Vendel utca 10-16.        
kedd
péntek
17.00-18.15        egészségmegőrző edzések
Dornbach Ildikó 
Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
Lónyay u 4/c
hétfő
szerda
19.00-20.00 önvédelmi oktatás
Zima István

A József Attila-lakótelepen Babály László, testnevelő tanár, atlétaedző, volt válogatott, olimpikon sprinter és Ladányi Edina testnevelő tanár mozgatja meg az érdeklődőket. Hétfőnként a Weöres Sándor iskolában, a Lobogó u. 1. szám alatt, - bejárat az uszoda felől-, csütörtökönként a Toronyház u. 21. szám alatti tornateremben kerülnek megtartásra a foglalkozások.

Az egészségmegőrző edzések keretében a foglalkozást vezető szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáshatárok növelésére, az egyensúly fejlesztésére, a gerinc, váll, csípő ízületek stabilizációjára. A foglalkozásokon gimnasztikai, jóga, gyógytorna és funkcionális tréning gyakorlatokat végeznek a résztvevők a kor, nem és fizikális állapot figyelembe vételével. Az edzéseket kedden és pénteken Dornbach Ildikó atlétika szakedző, testnevelő tanár, funkcionális tréner tartja a Vendel Sportcsarnokban.

Az önvédelemi foglalkozások célja a résztvevők megismertetése a karate világával, amely egészségmegőrző és gyógyító hatású küzdősport. A karate segít a mindennapi stressz levezetésében, az önvédelmi gyakorlatok elsajátítása magabiztossá teszi a résztvevőket. Az edzéseken szakember felügyelete mellett mindenki korának és állapotának megfelelő intenzitással vehet részt. Az edzéseket Zima István 3. danos Goju-Ryu Karate-Do mester vezeti hétfői és szerdai napokon a IX. kerület Lónyay utca 4/c alatti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében, az egyik napon kondicionáló, a másikon önvédelmi programmal.

Javasoljuk a résztvevőknek, hogy tornaszőnyeget vagy vastag törölközőt, illetve tiszta váltócipőt hozzanak magukkal! Az egészséges életvitelhez az edzések folyamán és végén minimum fél liter folyadék elfogyasztása ajánlott!

A „Nyitott tornaterem” program minden ferencvárosi lakos számára ingyenes, az edzésekre minden érdeklődőt szeretettel várunk!Impresszum  Adatvédelem