Tájékoztató a Ferencvárosi iskolakezdési támogatással kapcsolatban

Tájékoztató a Ferencvárosi iskolakezdési támogatással kapcsolatban
A Humánszolgáltatási Iroda tájékoztatója

2017. sugusztus 8. | Humánszolgáltatási Iroda, Ferencváros Önkormányzata, kérelem, Ferencvárosi iskolakezdési támogatás, nappali tagozatos, IX. kerület, tanuló, rászoruló, beiskolázás

   

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően Ferencváros önkormányzata a törvényes képviselő kérelemére Ferencvárosi iskolakezdési támogatást biztosít a gyermekét egyedül nevelő szülő, a három- vagy többgyermekes, vagy a tartósan beteg gyermeket nevelő családok nappali tagozatos (általános, közép- és szakiskolák) Budapest IX. kerületben lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a Budapest IX. kerületben tartózkodó tanulói részére.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot arról, hogy a képviselő-testület márciusi döntésének értelmében a támogatás összege 2017. évtől tanulónként 3.000,- Ft összegről 6.000,- Ft összegre emelkedett. Ferencváros Önkormányzat ezzel az intézkedésével is könnyíteni szeretné a rászoruló családok beiskolázási terheit.

A kérelem benyújtásának határideje tárgyév szeptember 30. napja.

A kérelemhez csatolni szükséges a kérelmező és családtagjainak lakcímigazolvány másolatát, valamint az intézmény által kiállított tanulói jogviszony igazolást 2017/2018. tanévről.

A formanyomtatvány a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain átvehető, valamint a  http://www.ferencvaros.hu/doks/unymt/HUSZI_ET_Fv_IskKEzdTam.pdf útvonalon is letölthető.

A kérelem benyújtható postai úton, valamint személyesen Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain: Bakáts tér 14., Lenhossék u. 24-28., Toronyház u. 3/b,  Ecseri út 19.

További információ kérhető:

  • személyesen: a Humánszolgáltatási Irodán
    (Lenhossék u. 24-28., ügyfélfogadás: hétfő: 8-18 h, kedd, szerda, csütörtök: 8-16 h, péntek 8-12 h)
  • 06-1-215-1077/459-as  telefonszámon,
    humanszolg@ferencvaros.hu email-címen.Impresszum  Adatvédelem