Kerékpár-regisztrációs rendszer a IX. kerületben

Kerékpár-regisztrációs rendszer a IX. kerületben
A IX. kerületi Rendőrkapitányság tájékoztatója

2016. május 4. | Kerékpár, regisztráció, IX. kerület, Rendőrkapitányság, tájékoztató, lopás, körözés, felderítés, Gát utca 15., Aszódi utca 18., Pöttyös utca 6.

A rendőrség igyekszik mindent megtenni a kerékpárlopások számának csökkentéséért, valamint azért is, hogy a tulajdonosok a megtalált kerékpárjaikat visszakaphassák.

Tekintettel arra, hogy számos megtalált kerékpár esetén a sértettről információval nem rendelkezünk, így csökken az esélye annak, hogy az a jogos tulajdonosához visszakerülhessen.

Az önkormányzati támogatásnak, valamint a technikai fejlesztésnek köszönhetően, immáron a IX. kerületi Rendőrkapitányságon is működik az úgynevezett kerékpár-regisztrációs rendszer. A rendszer működésének lényege, hogy a körzeti megbízottak matricával, gravírozással és UV-tollal megjelölik a tulajdonos által hozzájuk bevitt kerékpárt, valamint fényképfelvételeket is készítenek róla. A kerékpár eltulajdonítása esetén a jelelölések elősegítik a tulajdonos beazonosítását és a körözési munkát, így reálisan nő a bűncselekmények számának csökkentése, valamint a hálózatok felderítése és a vagyonmegtérülés.

A kerékpár tulajdonosok az alábbi helyeken és időpontokban tudnak élni a lehetőséggel:

2016. május 1-től 17 óra és 19 óra között:

- minden hónap 1. csütörtök: Gát utca 15. – KMB iroda
- minden hónap 2. csütörtök: Aszódi utca 18. – KMB iroda
- minden hónap 3. csütörtök : Pöttyös utca 6. – KMB irodaImpresszum  Adatvédelem