A kerületben csaló tevékenykedik, aki panel-pályázat ürügyén csal ki pénzt a polgároktól

A kerületben csaló tevékenykedik, aki panel-pályázat ürügyén csal ki pénzt a polgároktól
Ferencváros jegyzőjének felhívása

2016. február 24. | csaló, panel pályázat, jegyző, Dr. Szabó József Zoltán, felhívás, Polgármesteri Hivatal, Vagyonkezelési Iroda, Városüzemeltetési és Felújítási Iroda, Közszolgáltatási Iroda

   

Bejelentés érkezett a Hivatalhoz, mely szerint az önkormányzat által indított lakótelepi panel-programra hivatkozva egy ismeretlen férfi keresi meg a lakókat és a közös képviselőket. A Polgármesteri Hivatal vezető beosztású dolgozójának kiadva magát, a panel-pályázatra hivatkozva papírokat írat alá a gyanútlan polgárokkal, továbbá jelentős összeget csal ki tőlük.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az önkormányzat által kiírt pályázatokkal kapcsolatban sem a Vagyonkezelési Iroda, sem pedig a Városüzemeltetési és Felújítási Iroda munkatársai nem keresik fel személyesen a lakosságot. A pályázatokra vonatkozó információk az önkormányzat honlapján, valamint a Közszolgáltatási Iroda hivatalos helyiségében teljes körűen hozzáférhetők, a szükséges iratok kitöltése a Hivatal helyiségeiben történik.

Fentieken túlmenően az önkormányzat által nyújtott támogatással kapcsolatos pályázatok esetében a pályázók számára az önkormányzat felé nincs pénzfizetési kötelezettség. Azon pályázatok esetében, melyeknél pályázati letét megfizetése szükséges, arra csak az önkormányzat pénztárában, vagy banki átutalás útján nyílik lehetőség, személyes készpénzátvételre – a pénztár helyiségét kivéve – soha nem kerül sor.

Amennyiben Önök közül bárkit hasonló ajánlattal keresnek vagy kerestek meg a hivatalon kívül (pl. utcán, vagy nem hivatalos helyiségekben), kérem, szíveskedjenek haladéktalanul felkeresni a rendőrséget, és feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen, valamint erről a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Felújítási Irodát telefonon (217-6271) vagy e-mailben (varosuzem@ferencvaros.hu) tájékoztatni.

Budapest, 2016. február 23.
Dr. Szabó József Zoltán
jegyző

Ferencváros jegyzőjének hivatalos felhívásaImpresszum  Adatvédelem