Bevettük Moszkvát!

Bevettük Moszkvát!
Megvan a Ferencváros első győzelme az Európa Liga csoportkörben!

2019. október 24. | labdarúgás, Európa Liga, sport, FTC, Ferencváros, Ludogorec, CSZKA Moszkva, Espanyol

Csapatunk hősiesen helyt állva bravúros idegenbeli sikert ért el a CSZKA Moszkva vendégeként, mellyel 15 év után megszerezte újabb győzelmét az európai kupaporondon.

Az Európa liga csoportkörének felénél, három mérkőzés után a Ferencváros egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel, 4 ponttal a csoport harmadik helyén áll. Az első körben a barcelonai székhelyű Espanyolt sikerült egy döntetlennel (1-1) meglepnünk. Sosem feledjük a spanyol kispad döbbent arcait az első félidőben, a vezető gól és mezőnyfölényünk láttán – nem erre számítottak. A második körben a nyári selejtezőkön oda-vissza legyőzött Ludogorec sajnos fájó revánsot (0-3) vett rajtunk.

A CSZKA első két mérkőzésén kikapott, így ma ellenünk az életükért küzdöttek, mindemellett Szerhij Rebrov mester figyelmeztetett, az orosz gárda eredményei csalókák, sokkal nagyobb játékerőt képviselnek, mint amit eddig mutattak. Ennek tudatában érthető, hogy a meccs nagy részében ellenfelünk támadott, de a védelmünk és a kapuját ihletett formában védő Dibusz Dénes jóvoltából álltuk a sarat a 96 percen át. A moszkvaiak talán legnagyobb lehetősége kevéssel a félidő előtt adódott: Sigurdsson ziccerben lépett ki, de lövésével nem tudta átjátszani a bravúrosan kifutó Dibuszt. A félidei statisztikák alapján a CSZKA gyakorlatilag egykapuzott ellenünk, 14 ellenében mindössze kettő kapura lövés szerénykedett a nevünk mellett.

A második játékrészre sikerült megrázniuk magukat a fiúknak, sokkal veszélyesebben lépték át az orosz térfelet, védekezésünk pedig nem gyengült, ha arra volt szükség, a szerencse is mellénk állt. Egyre többször jegyezhettek fel Fradi-helyzetet, kevéssel a vége előtt pedig Varga Roland megszerezte a győzelmet érő találatot. Nem talált gól volt: egy tetszetős, félpályáról induló akció végén először Isael lőtte kapura a labdát 11 méterről. Akinfejev védése után a kipattanót Zubkov küldte vissza középre, ahol az alig két perce beállt Varga érkezett teljesen egyedül, és közvetlen közelről talált be. A hátralévő percek már nagyobb izgalmak nélkül teltek el.

Gratulálunk a győzelemhez, melyre a Fradi szurkolók a skót Hearts 2004-es legyőzése, vagyis nem kevesebb, mint 5425 napja vártak!

A legfőbb célt, a főtáblára kerülést nyáron elértük, ahol már eddigi pontjainkkal és győzelmünkkel is egyértelműen kijelenthetjük, nem vallottunk szégyent Európában. Reméljük, még tartogat szép élményeket az előttünk álló másfél hónap!


Csapatunk a győzelmet ebben az összeállításban érte el: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Sigér, Haratin, Ihnatenko – Tokmac (Varga R., 81.), Boli (Isael, 72.), Zubkov (Dvali, 89.)

A Ferencváros hátralévő EL-csoportmeccsei:

  • 4. forduló: november 7., 21.00: Ferencváros–CSZKA Moszkva (orosz)
  • 5. forduló: november 28., 18.55: Ferencváros–Espanyol (spanyol)
  • 6. forduló: december 12., 21.00: Ludogorec (bolgár)–Ferencváros

(fotó: nso.hu, fradi.hu)Impresszum  Adatvédelem