Rákóczi, a bujdosó fejedelem

Rákóczi, a bujdosó fejedelem
Ferencváros ajándék-előadása testvérvárosai részére

2019. október 21. | Ferencváros Önkormányzata, Rákóczi, a bujdosó fejedelem, Új Nemzeti Kamara Színház, testvérvárosok, ajándék, Sepsiszentgyörgy, Beregszász, Magyarkanizsa, Pelsőczy László, Rákóczi-év

A magyar Országgyűlés II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulója alkalmából a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította, melyhez Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata is csatlakozott.

Ferencváros Önkormányzata márciusban határon túli testvérvárosainak felajánlotta az Új Nemzeti Kamara Színház előadásában a „Rákóczi, a bujdosó fejedelem” című előadás megrendezését.
A ferencvárosi székhellyel rendelkező színház szeptember 28-án az erdélyi Sepsiszentgyörgyön, október 18-án a vajdasági Magyarkanizsán, majd 20-án a kárpátaljai Beregszászban mutatta be nagy sikerrel a történelmi előadást.
A nézők többszöri vastapssal hívták vissza a színpadra a színészeket, olykor az egész közönség felállva ünnepelt.

Az Új Nemzeti Kamara Színház alapvető feladatának tekinti, hogy a határon túli, az elszakított országrészeken élő magyarság számára színházi előadásokat hozzon létre és mutasson be a Kárpát-medence minél több településén.

A Ferencvárosi Önkormányzat által szervezett turné ennek ékes bizonyítéka, mely erősítette a magyarságtudatot, a nemzeti összetartozás érzését.


Szereposztás:

1. id. Mikes Kelemen Lipót császár - Pelsőczy László
2. ifj. Mikes Kelemen - Kajmakám András Gedeon/Illés Dániel
3. Kőszeghy Zsuzsika, Courcillon márkiné - Pelsőczy Luca
4. Zrínyi Ilona, Conti hercegné - Kovács Éva Rebecca
5. Kizlár aga, Wratislaw herceg - Lénárt László
6. Kolonich Lipót érsek, Janicsár aga - Bor lászló
7. Kajdácsi Pálné, Berry hercegné - Péter Karola
8. Juliska, szolgálólány - Szekeres Blanka/Szalay Tímea

Fotó: Puskás Károly, MagyarkanizsaImpresszum  Adatvédelem