Ferencváros élen jár a hajléktalanok közfoglalkoztatásában

Ferencváros élen jár a hajléktalanok közfoglalkoztatásában
Új gép segíti a FESZOFE dolgozóinak munkáját

2019. október 4. | hajléktalan közfoglalkoztatás, FESZOFE, Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Nonprofit Kft., Országos Hajléktalan Közfoglalkoztatási Mintaprogram, Bácskai János, Pogácsás Tibor, Réthy Pál, Sebők Endre

Tűzifakészítő gépet adtak át a FESZOFE Nonprofit Kft. Gubacsi úti telephelyén az Országos Hajléktalan Közfoglalkoztatási Mintaprogram VII. ütemének keretében.

A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Nonprofit Kft. élen jár a hajléktalan emberek közfoglalkoztatásában, a társaság Magyarországon elsőként vállalta a tevékenységet nem kötelező önkormányzati feladatként, mondta Bácskai János azon az ünnepségen, amelynek keretében átadták Ferencváros első tűzifakészítő gépét. A polgármester kiemelte, az elmúlt években az önkormányzat több mint félmilliárd forinttal járult hozzá a hajléktalanok integrálásához azzal, hogy munkát biztosított számukra a szociális foglalkoztató segítségével.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az ünnepségen elmondta, 2010 óta a kormány kiemelt célja, hogy minél több embert bevonjon a munka világába. Az e célból létrehozott program eredményeként mára jelentősen csökkent a közfoglalkoztatottak száma: a munkavállalók közül ugyanis sokan már az elsődleges munkaerőpiacon dolgoznak.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatási államtitkárságának főosztályvezetője, Réthy Pál tájékoztatása szerint az elmúlt években több mint 3800 hajléktalant sikerült felkarolniuk a kezdeményezéssel, amiben idén 15 megye 39 közfoglalkoztatója vesz részt.

– Az Országos Hajléktalan Közfoglalkoztatási Mintaprogram előző ütemeinek köszönhetően van már növényházunk, brikettüzemünk, tárolónk, komposztmérlegünk és komposztrostánk és még számos új eszközünk – fogalmazott Sebők Endre, a FESZOFE ügyvezető igazgatója. Mint mondta, a most átadott tűzifakészítő óriási segítséget jelent dolgozóik számára, a parkgondozás során kivágott és a brikettáláshoz fel nem használt fák felaprításánál ugyanis nagyban megkönnyíti a munkájukat. A finn gyártású, nagyteljesítményű automata a legmagasabb igényekhez is igazodik: gombnyomásra, maximális biztonság mellett azonnal darabokra hasítja a belsejébe helyezett farönköket.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem