Megújult a zeneiskola széksora

Megújult a zeneiskola széksora
Évadnyitó koncert az Ádám Jenő Zeneiskolában

2019. október 4. | évadnyitó koncert, Ádám Jenő Zeneiskola, Bíró Attila, Bácskai János, Belső-pesti Tankerületi Központ, Csőváriné Gurubi Judit

Az Ádám Jenő Zeneiskola évadnyitó koncertjén debütált az a 250 új színházi szék, amit az önkormányzat 3,5 millió forintból vásárolt az iskola dísztermébe. Az intézményben tavaly óta folyamatosan zajló tankerületi hangszercsere programnak köszönhetően ötvenéves hangszereket cserélnek újra.

A Zene világnapja alkalmából zenetanárok és növendékeik koncertjét hallgathatták végig az érdeklődők, akik már az új kárpitozott, díszes székeken ülve élvezhették az előadást. Az újító szellemű repertoárban olyan dalok szólaltak meg rézfúvós és más klasszikus hangszereken, mint a Europe 80-as évekbeli megaslágere, a Final Countdown, vagy a fiatalok mai latin favoritja, Alvaro Sorel:  Sofia című dala.

Bíró Attila iskolaigazgató szerint a 30 éven át koptatott színházi széksorok folyamatos és költséges karbantartást igényeltek, ezért a legjobbkor jött az önkormányzat beruházása. A kényelmes ülőalkalmatosságok különállók, ami több funkcióra is alkalmassá teszi a termet. Bácskai János polgármester örömét fejezte ki, hogy egy olyan ügyre fordíthatták a pénzt, amely a lelki táplálékul szolgáló zeneművészetet szolgálja.

Az eseményen beszédet mondott a Belső-pesti Tankerületi Központ vezetője, Csőváriné Gurubi Judit, aki énektanárként, zongoristaként különösen fontosnak tartja, hogy a központ fenntartásában működő öt zeneiskolára is jussanak fejlesztési források. A tavalyi hangszercsere program során a tankerület 13,5 millió forintból vásárolt új hangszereket, de idén is folyamatosak a beszerzések. Ennek köszönhetően ebben a tanévben közel 50 darab 30–60 esztendős hangszert cserélhet le Ferencváros zeneiskolája.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem