Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Elismerésre méltó kerületi munka

2019. szeptember 30. | Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, drogprevenció, kábítószer, drog, szenvedélybetegségek, egyeztetés, Rapi István, Pál Csaba, Nemzeti Népegészségügyi Központ

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) szeptemberi ülésének a FESZGYI Gát utca 25. szám alatt működő Óvodai-Iskolai Szociális Segítő Csoportja adott otthont.

Rapi István, az önkormányzat ifjúsági és drogprevenciós referense kiemelte, céljuk, hogy az összejövetelek mindig változó helyszínei által is megismertessék a tagokkal a kerületben működő intézményeket. A KEF-titkár beszámolt a három, sikerrel lebonyolított nagy nyári programról. A kétnapos csapatépítő szakmai napot a józsefvárosi, kőbányai és pesterzsébeti KEF-ek meghívásával szervezték meg, a ferencvárosi tagok jártak tanulmányúton Szolnokon, illetve közel másfélezer diákot vonzott a biztonságos szórakozást és nyárimunka-vállalást zászlajára tűző Feri Feszt. A 2019 szeptemberében kezdődött tanév programjai közül kiemelte: a kerületi iskolák továbbra is igényelhetnek drogprevenciós előadást, zajlik az intézmények egészségfejlesztési terveinek aktualizálása, továbbá nagy sikerrel, túljelentkezéssel indult el a diákok számára meghirdetett kortárssegítő képzés.

Pál Csaba, a segítőcsoport szakmai koordinátora, az esemény házigazdája elmondta, feladatuk az aktív jelenléttel járó prevenciós munka, a gyermekeket veszélyeztető tényezők mielöbbi észlelése. Tevékenységüket immár 28 ferencvárosi köznevelési intézményben végezik, és úgy véli, remek kollegiális kapcsolatot ápolnak az óvodákkal, iskolákkal.

Egy törvénymódosítás miatt a kábítószerügy átkerült a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz – erről és az ezzel kapcsolatos változásokról Majzik Balázs, a szervezet osztályvezetője tartott előadást. Közölte, első céljuk az volt, hogy feltérképezzék a Magyarországon működő mintegy 85 KEF-et. Hozzátette: örömmel érkezett Ferencvárosba, ugyanis jó látni, hogy milyen komoly, elismerésre méltó munkát végez a IX. kerületi fórum. A közeljövő kihívásaival kapcsolatban jelezte, a teljeskörű iskolai egészségfejlesztés és a jövőre lejáró drogstratégia kiértékelése, illetve az új megalkotása lesz a legnagyobb feladat. Azt is bejelentette, ősszel várható a budapesti KEF összehívása.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem