Ünnephez méltó koncert

Ünnephez méltó koncert
Idősek és a Zene Világnapja

2019. szeptember 29. | Ferencváros Önkormányzata, Idősek és a Zene Világnapja, Ars Nova Sacra énekegyüttes, Páli Szent Vince plébániatemplom, Kállay Gáborné, „A teljesség felé” idősügyi program, ünnepi koncert

Hetedik alkalommal tartott ünnepi koncertet Ferencvárosban az Ars Nova Sacra énekegyüttes az Idősek és a Zene Világnapja alkalmából. A szeptember 29-i rendezvény helyszíne ezúttal is a Haller utcai Páli Szent Vince plébániatemplom volt, az est során hangszeres kíséret nélküli komolyzenei művek csendültek föl.

– Yehudi Menuhin, a világhírű hegedűművész kezdeményezésére 1975 óta október 1-je a zene, 1991 óta – az ENSZ közgyűlésének határozata alapján – pedig az idősek világnapja is. Mire is jó egy ünnep? Talán arra, hogy felhívja a figyelmünket valaminek a fontosságára, valaminek a nélkülözhetetlen szerepére – fogalmazott köszöntőjében Kállay Gáborné alpolgármester. Hozzátette, 2012 óta e két világnap a kerülettel is szorosan összekapcsolódik, hiszen ekkor indult útjára „A teljesség felé” idősügyi program, amely igazi sikertörténetté vált Ferencvárosban.

A szentmisét követő acapella koncerten felcsendült a Jacques Arcadelt féle Ave Maria, Liszt Ferenc Salve Reginája, Monteverditől a Messa a 4 voci da Cappella, a Laudate Dominum Lassustól, Agricolától a Regina coeli, illetve Tóka Ágoston előadásában Mendelsshon III. orgonaszonátája.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem