ÖKO-szüret

ÖKO-szüret
Fedett színpadot és okostantermet kapott a Kosztolányi suli

2019. szeptember 28. | ÖKO-szüret, színpad, okostanterem, Kosztolányi Dezső Általános Iskola, Dicső István, Polgár Judit

Szőlőpréseléssel, mustkészítéssel, őszi falatokkal és sorversenyekkel ünnepelte az évszak adományait a Kosztolányi Dezső Általános Iskola. Az intézmény hagyományos, ÖKO-szüretre keresztelt családi és alapítványi napján átadták a szabadtéri színpadhoz épült tetőt, valamint egy okostantermet és a kibővített mászófalat is.

A rendezvényen az iskola tehetséges diákjai táncos produkciókat mutattak be az udvaron álló színpadon, ahol mostantól nem tűz a nap a fellépőkre. Az intézmény ugyanis több mint 20 millió forintos önkormányzati támogatásból hatalmas tetőt húzott fölé. Dicső István igazgató elmondta, mivel az iskolának nincs belső közösségi tere, aulája, az udvaron álló színpad a központi helyszín, ahol megtarthatják eseményeiket.

Ez alkalomból Polgár Judit ötszörös olimpiai bajnok sakkozó is köszöntötte a szülőket és tanulókat, majd ünnepélyesen átadta a Sakkpalota program Kiemelt Referenciaiskolája címet az igazgatónak, amellyel országosan csupán öt intézmény rendelkezik. A Kosztolányi korábban már elnyerte a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet – Budapesten összesen négy iskola rendelkezik ezzel –, valamint ökoiskola, működteti a Bozsik-programot, részese a Fradi SuLiga projektnek és kiemelt partnere a Goethe Intézetnek.

A szüreti rendezvény részeként egy interaktív, digitális okostantermet is átadtak, melynek lelke egy számítógép vezérelte óriási érintőképernyő, ami folyamatosan kommunikál a hozzá tartozó 40 tablettel, amelyet a gyerekek használnak az élményszerű tanórákon. Az elmúlt másfél esztendőben a Kosztolányi suliban az önkormányzat 100 millió forintos támogatásából egy vadonatúj kistornaterem épült, kültéri kondicionáló eszközöket telepítettek, megvalósult az okostanterem és a színpadi tető, valamint egy mászófal, amely ezúttal újabb elemekkel bővült. A diákok közül a legügyesebb mászók be is mutatták, hogyan lehet a negatív falon, illetve a plafonon is fent maradni. Az európai színvonalú tornatermi létesítmény így már országos versenyek megrendezésére is alkalmas.

(forrás: Ferencváros újság)Impresszum  Adatvédelem