Ferencvárosi Óvodák Kerékpáros Vetélkedője

Ferencvárosi Óvodák Kerékpáros Vetélkedője
Játékos feladatokkal a szabályos közlekedésért

2019. szeptember 19. | Ferencvárosi Óvodák Kerékpáros Vetélkedője, játék, szabály, közlekedés, Csicsergő Óvoda, KRESZ, Dzsaja Sándorné, Zombory Miklós, Pausz Ferenc

Közel harminc gyermek mérte össze tudását az I. Ferencvárosi Óvodák Kerékpáros Vetélkedőjén, amit a Thaly Kálmán utcai Csicsergő Óvodában rendeztek meg. Az eseményt hagyományteremtő céllal hívták életre, így segítve a biztonságos közlekedés alapjainak elsajátítását.

Hét ferencvárosi óvoda négy-négy nagycsoportosa állt rajthoz azon a játékos vetélkedőn, amit első alkalommal tartottak meg szeptember 19-én, a Csicsergő Óvoda KRESZ-parkkal bővített udvarán. A tudáspróba három állomásán kerékpáros ügyességi feladatokban vehettek részt, négy állomásán pedig játékos, gondolkodtató feladatokban mérhették össze tudásukat a gyerekek, akik a rendezvény végén ajándékot kaptak. Az esemény lebonyolításában részt vettek a kerület óvodapedagógusai, valamint a Groupama Tanpálya közlekedéspedagógusai, az állomásokat pedig a vetélkedő szakmai koordinátora, Dzsaja Sándorné, a Csicsergő Óvoda mesterpedagógusa állította össze.

– Úgy gondolom, a minél hatékonyabb baleset-megelőzés érdekében elengedhetetlen, hogy a gyerekek már óvodáskorban megismerjék a közlekedési helyzeteket és veszélyforrásokat – hangsúlyozta Zombory Miklós. Hozzátette: örömmel tölti el, hogy a kilenc önkormányzati fenntartású kerületi óvodából hétben már sikerült meghonosítani azt a pedagógiai programot, ami a tudatos közlekedés oktatását célozza.

Pausz Ferenc, a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezető igazgatója elmondta, nagyon szívesen álltak annak a kezdeményezésnek az élére, amit Zombory Miklós óvodai ellátásért is felelős alpolgármester hosszú ideig dédelgetett magában, és bízik benne, hogy ez az álom nemcsak itt, Ferencvárosban, hanem számos más helyen is megvalósul a jövőben.

Forrás: Ferencváros újságImpresszum  Adatvédelem