Óvodai évnyitó

Óvodai évnyitó
Magasra tette a lécet a megújult Napfény ovi

2019. szeptember 2. | Óvoda, évnyitó, Napfény Óvoda, Dukai Miklós, József Attila-lakótelep, Bácskai János, Malomhegyi-Futó Szilvia, fejlesztés, felújítás

Duplájára nőtt épület, új tornaterem és a kerület talán legszebb játszóudvara fogadta a Napfény Óvoda évnyitójára érkező gyerekeket, akik nem győztek csodálkozni a megszámlálhatatlan változás láttán. Az önkormányzat óvodafejlesztési programja során bővítettek egy csoportszobát, a kertbe pedig új játékokat, árnyékolókat, műfüvet és eséstompító öntött gumi burkolatot telepítettek.

Az önkormányzat nemcsak az átadást ünnepelte meg a József Attila-lakótelepi óvodában, hanem hivatalos évnyitóját is itt tartotta meg. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében arról beszélt, az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2017” címmel kiírt pályázaton 1236 önkormányzat – köztük a ferencvárosi is – összesen 19,7 milliárd forintot nyert el. A pénzt utak, hidak, járdák felújítására, vagy óvodafejlesztésre, kis értékű sportfejlesztésre használhatják. A politikus kijelentette, örömmel látja, hogy a települések elkötelezettek abban, hogy ne csak utakat és épületeket, hanem közösséget is építsenek.

Bácskai János polgármester szerint az óvodák és bölcsődék megújítása, a férőhelyek bővítése a jövőben is elsődleges feladat lesz, hiszen növekszik a lakosságszám Ferencvárosban. – Egyre több a gyermek, és nemcsak a József Attila-lakótelepen. A Vágóhíd utca környékén például 5000 lakás épülhet meg, ezért a mi dolgunk belefogni az óvodaépítésbe – jelentette ki a kerület vezetője, majd megköszönte a minisztériumnak a pályázati támogatást, ami megadta a kezdőlökést Ferencváros óvodafejlesztési programjához.

– A munkálatok első ütemében az eredetileg földszintes épületre egy új szintet húztak fel, az akadálymentesített emeleten kapott helyett a méretes tornaszoba szertárral és kiszolgálóhelyiségeivel együtt. Az építkezés során a földszinti fél csoportszobát kibővítették szabványos egésszé, amely új fürdőszobát, átadót és öltözőt is kapott. Ez lehetővé teszi, hogy mostantól plusz gyereklétszámot is fel lehet venni – számolt be a fejlesztés előnyeiről Malomhegyi-Futó Szilvia, a Felújítási Iroda csoportvezetője. Az épület elé lamellás napvédő falat emeltek, amely a nyári kánikula idején megakadályozza a helyiségek felforrósodását. A szomszédos önkormányzati telekvég lecsippentésének köszönhetően területében is megnövekedett kertben az ovi mind a négy csoportja egyszerre tölthet időt. Az udvar egyik sarkában pedig „mezítlábas játszóteret” is kialakítottak, ahol a kicsik kavicsokon, faháncson, és más felületeken lépkedve játékosan tanulhatnak.

(forrás: Ferencváros újság)























Impresszum  Adatvédelem